• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Gut Hermannsberg

Nahe

Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil 1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru. Stor vin bliver født i vinmarken Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem. Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk. Vinmager Karsten Peter er i 2022-udgaven af VINUM Weinguide Deutchland blevet kåret til "Winzer des Jahres".

Weingut Karsten Peter

Pfalz

For 15 år siden forlod den unge Karsten Peter sit hjem i Bad Dürkheim og rejste til Nahe. Den ambitiøse vinmager var klar over, at han efterlod noget stort, da han besluttede at tage arbejde i Niederhausen på Gut Hermannsberg for at efterleve sin drøm.  At få lov til at arbejde med terroiret på en af de allerbedste vingårde i det midterste Nahe og producere top Rieslings af international anerkendelse var hans mål, og det er lykkedes til fulde. Karsten Peter vil fortsætte med at give sit personlige præg til vinene fra Gut Hermannsberg.  Men han vender også tilbage til sine rødder i Haardt, Pfalz sammen med sin kone Anne, der har stået i spidsen for VDP, Rheinhessen i mange år. De to vinentusiaster støttes aktivt af deres familier i deres nye start med Weingut Karsten Peter. Vinmarkerne i regionen omkring Bad Dürkheim ligger i læ af ​​Pfalz-skoven, og de har altid haft et stort potentiale for Karsten Peter. Berømte vinmarker med et globalt ry, såsom Kallstadter Saumagen, men også ukendte topmarker i Bad Dürkheim og Leistadt er en del af hans vinmarker. På disser marker finder man porøs koralkalkstensjord, spækket med hulrum, hvori vinstokkene kan slå dybe rødder, og de er beplantet med Riesling, Pinot Noir og Chardonnay. Takket være sin fars mange års ekspertise arbejder Karsten Peter udelukkende med selektion massale af vinstokkene. Det er med til at fremhæve de lokale karakteristika og jordbundens mikroklima endnu mere skånsomt. Karsten Peters passion er at arbejde med hver enkelt vinmark og have respekt for den sarte balance mellem vin, jord og mikroklima i vinmarken og deres samspil. Det bevidste samspil med naturen sætter ham i stand til at vinificere afbalancerede, elegante vine med stærkt udtryk og dybde, som virkelig er drevet af deres oprindelse. ”Rent håndværk - ingen dikkedarer!" siger Karsten Peter. Renelangdahl.com: "Jeg kan lige så godt med det samme erklære mig som fan"

Villa Wolf

Pfalz

1996 overtog Dr. Ernst Loosen, der er kendt som en af Mosels konger af Riesling druen, den lettere nedkørte Pfalz ejendom J. L. Wolf. Ideen med overtagelsen er, at Ernst Loosen gerne vil tilbyde Riesling vine i en stil, der er tørrere og med mere krop end de Moselvine, der har givet Ernst Loosen ry for at være blandt verdens bedste Riesling vinmagere! Pfalz vinene har med deres større krop, og modsat Mosel vinene, en evne til at bevare Riesling druens fornemme frugt og mineralitet, også når de fremstilles tørre. Pfalz ligger mellem Haardt bjergene og Rhinen, præcis som Alsace, der ligger mellem Vogeserne og Rhinen. Rent faktisk er Haardt bjergene den geologiske forlængelse af Vogeserne. På mange måder var det et ”deja vu” for Ernst Loosen, at overtage J.L. Wolf, der i lighed med familiens Weingut Loosen i Mosel var en gammel, berømt ejendom med vinmarker af fremragende kvalitet, men langt fra fordums storhedstid. Det er der siden vendt op og ned på. De gamle vinstokke, plantet i nogle af de bedste parceller i Pfalz omkring Forst, Wachenheim og Deidesheim, giver et perfekt udgangspunkt. Kældrene hos J. L. Wolf er decideret ”gammeldags” og passer perfekt til Ernst Loosens naturlige ”low tech” metoder, der byder på minimal intervention, og lader naturen gøre hele arbejdet. I al enkelhed skyldes den fantastiske renæssance J. L. Wolf vinene har fået, at Ernst Loosen har skåret hektarudbytterne ned, nu udelukkende gøder med kompost, håndhøster og selekterer druerne omhyggeligt, og fremstiller vinene med et minimum eller ingen intervention. Alt, hvad der i dag sælges under navnet J.L. Wolf repræsenterer noget af det ypperste i tysk, tør og madegnet vin. J.L. Wolf er ganske enkelt tilbage på tronen, som et af de bedste vinbrug i Pfalz.  

Weingut Gunderloch

Rheinhessen

Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. I dag ledes Gunderloch af Johannes Hasselbach, der i 2016 overtog roret efter sine forældre Fritz og Agnes Hasselbach. Johannes Hasselbach er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde. Blandt andet gennemgår de høstede druer en rabiat selektering, og vinenes oechslegrader (dvs graden af druernes modenhed) ligger lysår over det påkrævede. Gunderloch arbejder især med to marker; Pettenthal-marken ved byen Nierstein og Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan opnå en perfekt modenhed. De to marker er i øvrigt blandt Rheinhessens allerstejleste, hvilket sikrer en optimal soleksponering.  Gunderlochs Kabinett illustrerer tydeligt Johannes Hasselbachs benhårde kvalitetskrav. Vinen laves på druer fra de nedre skråninger af ejendommens to topmarker, Rothenberg og Pettenthal. I Rheinhessen kræves det at druernes modenhed, den såkaldte oechslegrad, er 73°. Som et eksempel er Gunderlochs Jean Baptiste Kabinett mindst 85°, dvs at den er et hestehår fra at kunne sælges som auslese! Johannes lader vinen gære næsten helt ud, så den bliver ”Lieblich”, halvtør. Gunderlochs vine byder på indtagende nuancer af hvide blomster, fersken, melon og mineraler. Som oftest har vinene en liflig og vidunderligt balanceret sødme og er overraskende vægtige på ganen - her mærkes druernes høje grad af modenhed. Det hele understøttes af en knitrende friskhed, der giver smagsindtrykket (og mundvigene) et gevaldigt løft. Mums!  

Weingut Hüls

Mosel

Markus Hüls er opvokset på familiens vingård i Kröv i Moseldalen og er derfor allerede i en tidlig alder blevet inficeret med den lokale riesling virus. Han har taget sin vinuddannelse delvis på sine forældres vingård og hos Markus Molitor, som jo er kendt for sin kompromisløse og perfektionistiske tilgang til produktion af de bedste Moselvine. I 2012 producerede Markus Hüls sine første vine under eget navn og er udråbt som en af de nye unge fremadstormende stjerner i Mosel. Så få smagt hans vine inden alle vil have fat i dem. Igennem de sidste par år har Markus Hüls udvidet arealet af vinmarker på de stejler skråninger i Mosel fra blot 2 ha. til i dag hele 8 ha. Mange af de nyindkøbte vinmarker er blevet genplantet med selection massale af Riesling, Weissburgunder og Spätburgunder. På den måde sikrer man sig den 100-120 år gamle genetik, som i følge Markus er med til at sikre den høje kvalitet han stræber efter. Samtlige marker er ligeledes under omlægning fra økologisk/lutte raisonnée til biodynamisk produktion. All druerne håndplukkes med flere gennemgange af rækkerne således at man høster ved optimal fysiologisk modenhed. Dette besluttes udelukkende af Markus selv og ikke ved måling af sukkerindhold. Der bruges kun 100 % naturlig gær og tilsættes ingen former for enzymer og bakterier. Motto’et er ” weniger ist mehr” og målet er at bevare druekvaliteten så godt man kan efter høsten, for den kan ikke øges i kælderen. Markus Hüls lader sine vine ligge ekstra længe på bærmen, så de kan stabilisere sig selv. Han siger; ”Da vi betragter gæren/bærmen som en form for moderen til vores vine, mindede det os om et gammelt ordsprog: Du skal ikke adskille et barn for tidligt fra dets mor“.  Derfor frigives ingen vin fra vingården før 1. juni året efter høsten.