• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Weingut Karsten Peter

Tyskland

For 15 år siden forlod den unge Karsten Peter sit hjem i Bad Dürkheim og rejste til Nahe. Den ambitiøse vinmager var klar over, at han efterlod noget stort, da han besluttede at tage arbejde i Niederhausen på Gut Hermannsberg for at efterleve sin drøm.  At få lov til at arbejde med terroiret på en af de allerbedste vingårde i det midterste Nahe og producere top Rieslings af international anerkendelse var hans mål, og det er lykkedes til fulde. Karsten Peter vil fortsætte med at give sit personlige præg til vinene fra Gut Hermannsberg.  Men han vender også tilbage til sine rødder i Haardt, Pfalz sammen med sin kone Anne, der har stået i spidsen for VDP, Rheinhessen i mange år. De to vinentusiaster støttes aktivt af deres familier i deres nye start med Weingut Karsten Peter.

Vinmarkerne i regionen omkring Bad Dürkheim ligger i læ af ​​Pfalz-skoven, og de har altid haft et stort potentiale for Karsten Peter. Berømte vinmarker med et globalt ry, såsom Kallstadter Saumagen, men også ukendte topmarker i Bad Dürkheim og Leistadt er en del af hans vinmarker. På disser marker finder man porøs koralkalkstensjord, spækket med hulrum, hvori vinstokkene kan slå dybe rødder, og de er beplantet med Riesling, Pinot Noir og Chardonnay. Takket være sin fars mange års ekspertise arbejder Karsten Peter udelukkende med selektion massale af vinstokkene. Det er med til at fremhæve de lokale karakteristika og jordbundens mikroklima endnu mere skånsomt.

Karsten Peters passion er at arbejde med hver enkelt vinmark og have respekt for den sarte balance mellem vin, jord og mikroklima i vinmarken og deres samspil. Det bevidste samspil med naturen sætter ham i stand til at vinificere afbalancerede, elegante vine med stærkt udtryk og dybde, som virkelig er drevet af deres oprindelse. ”Rent håndværk - ingen dikkedarer!" siger Karsten Peter.

Renelangdahl.com: "Jeg kan lige så godt med det samme erklære mig som fan"

Vin fra Weingut Karsten Peter


Vin fra Weingut Karsten Peter, Tyskland