• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Domaine Georges Lignier

Frankrig

Domaine Georges Lignier i Morey St. Denis er etableret i begyndelsen af det 20. århundrede. Med 16 hektar vinmarker fordelt på 50 parceller i 17 appellationer, er der tale om et af de fineste Domaines i Côtes de Nuits. Domaine Georges Lignier er med 1,50 hektar største ejer i Grand Cru Clos St. Denis, og ejer ligeledes en hektar i Clos de la Roche. Blandt Premieres Crus ejer Georges Lignier halvdelen af Clos des Ormes i Morey St. Denis, samt en parcel i Gevrey-Chambertin, Combottes, der ligger mellem Grand Cru Clos de la Roche og Latricières-Chambertin. Endelig råder domainet over paceller i Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin.

Et helt nyt og spændende kapitel for Domaine Georges Lignier startede i 2002 da unge og talentfulde Benoit Stehly, nevø til Goerges Lignier (barnebarn af grundlæggeren), efter endt ønologi studie joinede sin onkel. Fra 2008 har Benoit Stehly overtaget det fulde ansvar for Domainet.
Benoit plejer sine vinstokke med maksimal respekt for naturen, og sætter alt ind på at sikre liv i jorden. Benoit beskærer efter Guyot metoden, høster "grønt" og fjerner blade omkring drueklaserne for at sikre lys og luft. Den gennemsnitlige alder på vinstokkene er 50 år, og det er med til at sikre lave hektarudbytter, og druer med optimal koncentration, silkeagtige tanniner og et markant terroir udtryk.
Benoit vinificerer sine druer så blidt og skånsomt som muligt, idet målet er at sikre vine, med finesse og elegance. Druerne håndsorteres ad to omgange, både i marken og ved ankomsten til kældrene. Ca. 80% af druerne afstilkes, hvorefter Benoit foretager en kold maceration af 4 til 5 dages varighed. Gæringen er temepraturstyret og med både traditionel pigeage samt remontage, der i følge Benoit gør at gæren arbejder bedre.
Fadlagringen på de traditionelle pieces af eg fra Vosges, Allier og Nevers skovene varer typisk 18 til 20 måneder, afhængig af årgangen.
Siden 2002 har kvaliteten fået et gigantisk løft hos Domaine Georges Lignier. Stilen er i dag virkelig klassisk Bourgogne: Farven er klar og glansfuld Bourgogne-rød. Vinene har et markant terroir udtryk og smagen fylde, intensitet, finesse, elegance og længde.

Her er en lille præsentation af Domaine Georges Lignier:

Vin fra Domaine Georges Lignier


Vin fra Domaine Georges Lignier, Frankrig