• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Domaine Edmond Cornu et Fils

Frankrig

Domaine Cornu er en familie ejendom med hele 15,5 hektar vinmarker. Domainet befinder sig i byen Ladoix for foden af Corton højen, i den nordlige del af Côte de Beaune. Produktionen er hovedsagelig rød fra 13,5 hektar med Pinot Noir, 1,5 hektar Chardonnay og en halv hektar Aligoté, fra en parcel, der ligger lige bag domainet. De vigtigste appellationer er Ladoix, Chorey les Beaune, Aloxe-Corton og Corton.

Domaine ledes af Pierre Cornu, assisteret af hustruen Edith og fætteren Emmanuel. Edmond Cornu er nu officelt pensioneret, men øser fortsat af sin erfaring og viden. Inden for de sidste 30 år har domainet gradvist kastet sig ind i kommercialiseringen af sine vine, og i modsætning til før, hvor langt det meste af produktionen blev solgt til "le negoce" tappes 100 % i dag på domainet.
Markerne dyrkes i pagt med naturen og Domaine Edmond Cornu er certificeret efter den nær økologiske "la lutte raisonée" metode. Målet er i al sin enkelhed at dyrke druer af ekstraordinær kvalitet, idet Pierre Cornu anser det som den eneste farbare vej til at fremstille terroir tro Bourgogner af højeste klasse.

Koncentration, raffinement og elegance er tre ord, som Pierre Cornu bruger til at beskrive sine vine.
"Vores vinification sigter altid på at forløse kvaliteten, der er i druerne og samtidig bevare karakteren af hver enkelt appellation eller climat. Vi er 100 % forpligtet af respekt for vore exceptionelle terroirs og druesorten..", siger Pierre Cornu.
Og kvalitet er målet i hver eneste arbejdsproces i vinmarkerne, i kældrene og til vinen tappes. Der anvendes tyngdekraft til at flytte vinene og Pierre Cornu udviser stor omhu under vinifikation for at undgå hårde eller overekstraherede vine. Efter endt gæring fadlagrer Pierre Cornu i op til 18 måneder og tapper vinene uden filtrering. Uden tvivl den bedste adresse i Ladoix idag!

Her er en lille præsentation af Domaine Edmond Cornu et fils:

Vin fra Domaine Edmond Cornu et Fils


Vin fra Domaine Edmond Cornu et Fils, Frankrig