2023 Trousseau
Château de Verreux
Rødvin
| Pris pr. stk v. min. 6 stk | 399,- | |
Om 2023 Trousseau
| Producent | Château de Verreux |
| Oprindelse | Frankrig , Jura , Arbois |
| Type | Rødvin |
| Drue | Trousseau |
| Størrelse | 75 cl |
| Alkohol | 12,00 % |
| Kollistørrelse | 6 |
| Download | Vindatablad |
| Levering | 1-2 hverdage |
Vininformation
Trousseau-druerne dyrkes på stenede parceller, der pløjes og dækkes med naturligt vegetationsdække; høsten foregår i hånden. Efter total afstilkning gennemgår druerne en kold præfermentativ maceration, hvorefter gæringen starter naturligt; cuvaison varer fire uger som en blid infusion med lette overpumpninger. Mosten presses skånsomt, og vinen lagres i gamle 400‑liters egetræsfade i cirka ti måneder; der foretages ingen klaring eller filtrering. Den færdige vin er dyb rubinrød med aromaer af modne kirsebær, ribs, sort peber og krydderurter. På ganen er den medium fyldig med frisk syre og silkebløde tanniner; serveres til lam, vildt eller krydrede retter.
92 point - René Langdahl: "En drik for ungersvende og stærke kvinder i baggy tøj – sorry, hvis jeg generaliserer. Dyb kirsch og jordbær, endda toner af brombær, ligefrem og helt absurd juicy, nærmest som om der ikke er alkohol i drikken og det gør den altså farligt. Gnistrende syre til sidst."
91 point - Luis Gutiérrez - The Wine Advocate: "The 2023 Arbois Trousseau was sourced from their vines at the En Brut lieu-dit, 0.5 hectares planted in 2001 with a massal selection of the ancient Trousseau à la Dame. The grapes were destemmed and sorted, then fermented in stainless steel with indigenous yeasts and four weeks of gentle infusion. The wine matured in 400-liter barrels for 10 months and was bottled unfined and unfiltered. It has a bright ruby color and some good acidity and freshness, with contained ripeness and a moderate 12% alcohol, some grip and moderate varietal character."
Anmeldelser af 2023 Trousseau
| René Langdahl | 92 point |
| The Wine Advocate | 91 point |





