Vininformation
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970’erne og har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien. Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres nænsomt til vineriet i små 40 liters kasser og fortsætter via tyngdekraft til tanke, hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i egetræsfade. Årgangens profil bestemmer, hvilke former for og varighed af egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på flaske.
”Top 10 Burgundy producers to watch”, Tim Atkin MW i Decanter
Læs mere