• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
Kamikaze

Kamikaze

MMXX

Domaine Josmeyer

Hvidvin - Pinot Gris - 75 cl - 13,50 %

Pris pr. stk v. min. 6 stk 389,-
Naturvin Biodynamisk Økologisk

Om Kamikaze

Producent Domaine Josmeyer
Oprindelse Frankrig , Alsace
Type Hvidvin
Drue Pinot Gris
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,50 %
Kollistørrelse 6
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

★★★★★ - Gastro/RLJ: "Der står hverken årgang eller Alsace på etiketten, men på bagetiketten findes en skala med pil ved "dry". Det er ingen hemmelighed, at Juras største eksportmarked, og i det hele taget meget usvovlet vins største marked, er det japanske. Frontetiketten bærer da også foto af Jean Meyer, Josmeyers grundlægger, på en gade i det berømte shoppingområde Ginza i Tokoyo. Det ligner rosé, men formelt er vinen lavet på pinot gris med lang skindkontakt fra 2020. Vellykket til klapsalverniveau! Nogle vil kalde den fesen rødvin, andre vil kalde den grovkornet rosé - glem betegnelserne, og nyd den afkølet, men kun til 12-14 grader. Det smager lidt som glemt jordbærsaft fra mormors kogning for fem år siden, men på en god måde. Humlet bitterhed, frugtsødme, alkohol som en normal pinot gris, signaler om sommerskovtur, men en af dem, der involverer dybe personlige samtaler. Det her er ikke for sjov!"

Kamikaze (japansk ord, som oprindeligt blev brugt om tyfon og siden om japanske selvmordspiloter under 2. verdenskrig) har Céline og Isabella kaldt denne vin med tanken om, hvordan deres far i 1980'erne tog et spring ud i det ukendte, og som en af de første vinproducenter rejste ud for at lære japanerne at drikke vin fra Alsace. Det er deres far, Jean Meyer, på etiketten.

Det er også et spring ud i det ukendte, når Céline og Isabelle nu laver denne vin af 100 % Pinot Gris druer fra en parcel af Josmeyers ældste vinstokke "en macération" og uden tilsatte sulfitter.

Læs mere

Anmeldelser af Kamikaze

5 stjerner