• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
2022 Grüner Veltliner Ried Kreuzberg Smaragd

2022 Grüner Veltliner Ried Kreuzberg Smaragd

Weingut Josef Fischer

Hvidvin - Grüner Veltliner - 75 cl - 13,00 %

Pris pr. stk v. min. 6 stk 379,-
Skruelåg På vej til øko Bæredygtig

Om 2022 Grüner Veltliner Ried Kreuzberg Smaragd

Producent Weingut Josef Fischer
Oprindelse Østrig , Niederösterreich , Wachau
Type Hvidvin
Drue Grüner Veltliner
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Kollistørrelse 6
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

93 point - Robert Parker: "Fischer's 2022 Ried Kreuzberg Grüner Veltliner Smaragd opens with a deep, intense, elegant and finely flinty bouquet of ripe fruits intertwined with sur lie and lemon aromas. Full-bodied, fresh and mineral on the palate, this is an intense, elegant and dense Veltliner with remarkable complexity, power and stimulating salinity and a persistent finish. This is an expressive and age-worthy Smaragd with a moderate 13% stated alcohol."

René Langdahl i Gastro: "Jeg har tidligere smagt enkelte vine fra huset, men domænet i Rossatz på sydsiden af Wachau smurte mine smagsløg med grüner veltliner og riesling i østrigsk eliteklasse..."

93 point - Jyllands-Posten: "Den stenede Kreuzberg-mark er ikke det værste sted at have sine stokke stående i hede somre, for markens nord-nordvestvendte placering og kølige faldvinde fra det nærliggende Dunkelsteinerwald skaber store temperaturudsving mellem dag og nat og beskytter mod solskoldning. Fischers version er klassisk Wachau; En virkelig flot grüner med storladen frugt, masser af ekstrakt og koncentration, men uden at vinen ender som en plump blindgyde, som man så det så ofte i 00’erne, da alkoholprocenterne godt kunne snige sig op på 15 pct. Oser generøst af lynghonning og tropefrugt; papaya, melisse, flintesten. En snert af fugtig kælder på den gode måde. Vinen har årgangens cremede signatur, der har sat sig som en næsten smørret fedme. Syren er moden og mild, men holder overraskende længe stand. Distingverede dråber trods alt."

Smaragd er navnet på de bedste, og absolut toppen af vine fra Vinea Wachau-medlemmerne. Høj druemodenhed og naturlig koncentration er det, der gør, at disse vine er i verdensklasse.  Navnet refererer til det Smaragdfarvede firben – også kendt som Smaragd – der blandet andet har hjemme i de terrasseopbyggede vinmarker i Wachau og udgør altså det perfekte symbol for de absolutte top Wachau-vine med stort lagringspotentiale. Ried Kreuzberg-marken vender både mod vest og øst grundet sin halvcirkelform, og her er stort udsving i temperaturen imellem dag og nat grundet de kolde luftstrømme fra Dunkelsteinerwald.  Vinstokkene er fra 35 til 70 år gamle og står primært i jordbund af forvitret sten og amfibolit. Gæringen starter spontant i rustfri stålstanke og tager cirka 2 måneder, efterfølgende lagres vinen på bærmen og tappes i september året efter høst. Op af glasset vælter noter af vilde urter og moden gul frugt, tæt og kraftfuld. Her er desuden subtile noter af mango og ananas. Smagen er saftig, stor, men samtidig med en elegant balance og lang eftersmag. Det er en vin med et meget lovende lagringspotentiale. Passer godt til grillet fisk, samt lettere retter med lam og kalvekød.

Læs mere

Anmeldelser af 2022 Grüner Veltliner Ried Kreuzberg Smaragd

93 point
Jyllands-Posten93 point