• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
2022 Côte de Nuits Villages Rouge

2022 Côte de Nuits Villages Rouge

Domaine Pillot-Henry

Rødvin - Pinot Noir - 75 cl - 13,00 %

Pris pr. stk v. min. 6 stk 329,-

Om 2022 Côte de Nuits Villages Rouge

Producent Domaine Pillot-Henry
Oprindelse Frankrig , Bourgogne
Type Rødvin
Drue Pinot Noir
Størrelse 75 cl
Alkohol 13,00 %
Kollistørrelse 6
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

92 point - René Langdahl, renelangdahl.com: "Vil du love mig at holde det tæt til kroppen? Skal vi holde denne vin for os selv… lad det bare blive mellem dig og mig. Absurd koncentration og elegance på det niveau – jeg mener, formelt er vi jo ”kun” på Côte de Nuits-Villages. Ophavet er marker ved Corgoloin og Comblanchiens stærkt stenede undergrund. Dybt farvet som mange 22ere, proppet med frisk og intens hindbær, kirsebær, champost og cement. Vidunderlig styrke uden halsbrand, højintens, frugtsød, men spritsyrefrisk og med grandeur som en langt højere klassificeret vin. Årgang 2022 har 20ernes koncentration, men parret med rørende friskhed. Nye fade krydrer blidt den fine frugt. Tag lige og sæt den ind i blindsmagning ved den næste premier cru-smagning med bourgognevennerne. Thomas Henry startede sit eget i 2007 i prisfornuftige Comblanchien og har mangeårig erfaring som vinmarksekspert – det smager man her!"

Her får du domainets ”flagship” vin, som kommer fra 4 forskellige parceller i landsbyerne Corgoloin og Comblanchien begge beliggende i Côte de Nuits. Pinot Noir-stokkene der er plantet imellem 1970 og 1980 står på let skrånende vinmarker.
Vinen lagres på barriques, hvoraf 50 % er nye, i 12 måneder. Fuldmodne røde vilde bær kommer op af glasset med lidt krydrede noter og et strejf af ristede toner fra fadlagringen samt komplekse blomsternoter. Smagen er frugtdreven med en meget velafbalanceret struktur efterfølgende. Den er dejlig ren og med intense vedvarende aromaer. FLOT PINOT NOIR TIL PRISEN

Læs mere

Anmeldelser af 2022 Côte de Nuits Villages Rouge

92 point