• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
2023 Mise du Printemps Pinot Blanc

2023 Mise du Printemps Pinot Blanc

Domaine Josmeyer

Hvidvin - Pinot Auxerrois - 75 cl - 12,00 %

Pris pr. stk v. min. 12 stk 179,-
Biodynamisk Økologisk

Om 2023 Mise du Printemps Pinot Blanc

Producent Domaine Josmeyer
Oprindelse Frankrig , Alsace
Type Hvidvin
Drue Pinot Auxerrois
Størrelse 75 cl
Alkohol 12,00 %
Kollistørrelse 12
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

93 point & Godt køb - Din Vinguide: "Intens gul farve. Fyldig næse med masser af moden frugt og floralitet, nærmest en smule slikket i duften. Høj intensitet og stor koncentration i smagen, som byder på et væld af moden stenfrugt, honning, blomster og krydderurter. Pæn syrebalance.

92 point - René Langdahl, renelangdahl.com: "12 procents kærlighedserklæring. Til dig og mig. Forårsbebuderen over dem alle. Strutter simpelthen af voldsom pæreintensitet, halvvildskab og ligefremhed. Pinot blanc af uhørt friskhed og intensitet, brænder nærmest i smagsløgene og i følesansen. Dyb kvæde i midten af næsen og smagen. Hemmeligheden er de 70 % auxerrois. I Alsace må man undlade at angive auxerrois og blot lade den indgå som pinot blanc, men de to druer er helt distinkte og har en generations forskellighed. Pinot blanc er en grøn mutation af pinot noir, men auxerrois er barn af en spontan krydsning mellem gouais blanc og pinot – ligesom aligoté og chardonnay og talrige andre. Auxerrois har langt mere karakter end pinot blanc – generelt. En stor del af druerne kommer fra Hengst-marken. Primær frugt i potens, ultraudadvendt, endda pebret som en stor grüner veltliner, dvælende, men let og svævende eftersmag og halvvild personlighed. Josmeyer er biodynamisk og vinene har stor personlighed."

Mise du Printemps er en hyldest til foråret, frem for alt en drøm om lys og den friske brise, samt et liv der pulserer under de første stråler fra den generte sol.
Vinen er lavet på 20% Pinot Blanc og 80% Pinot Auxerrois, hvor størstedelen høstes fra gamle vinstokke på Rotenbergs kalkstensjord på den nordlige flanke af grand cru Hengst-marken. 2023-årgangen byder på en lækker og delikat næse med dufte af hvide blomster og gule ferskner samt noter af citrusskal samt et strejf af jod. Den elegante smag samt en smidig og vedvarende syre samt en struktur af frugt og blomster, gør vinen flot harmonisk. Smagen slutter yndefuldt, fine mineralske og et lille saltet strejf.
Stil og smagsmæssigt harmonerer Mise du Printemps optimalt til stenbiderrogn. Og naturligvis til de første asparges og andre spæde grøntsager og salater. Det er også vinen par excellence til friske fjordrejer, lyst kød, sushi, sashimi eller cremede oste. Og når du bare vil fejre lysets komme og den første forårsdag med 15 grader og solskin. 

Læs mere

Anmeldelser af 2023 Mise du Printemps Pinot Blanc

93 point & Godt køb
René Langdahl92 point
Bonnie Reinwald, Din Vinguide96 point