Vininformation
17,5/20 point, Forlaget-smag.dk; "Samarbejdet i flasken er lidt utraditionelt: Merlot + Cabernet Sauvignon + Shiraz, men iflg. Radford Dale's filosofi gælder det om at få den gamle og den nye verden til at samarbejde, og resultatet er forbløffende vellykket: blødhed og elegance fra Merlot, solbær og garvesyre fra Cabernet og krydderi og charme fra Shiraz. Den har længde, den har lakrids og ikke mindst bærrene slår igennem efter nogle tålmodige minutter i glasset."
Området for dyrkningen af Gravity er beliggende i det Sydøstlige Stellenbosch. Druerne høstes fra marker beliggende på bjergskråninger med udsigt til den kølende False Bay.
Gravity er lavet af 4 forskellige druesorter: 16% Merlot, 62% Shiraz, 19% Cabernet Sauvignon, 3% Viognier, og høstudbyttet af denne årgang er på 30 - 35 hl./ha.
Ved vinifikationen er alle druer håndselekterede, afstilkede og kold macereret. Remontage foregår 1 gang dagligt, og pigeage 2 gange dagligt. Der foretages microoxidering under gæringen, og ydermere to ugers maceration på drueskindet efter endt gæring. Derefter fadlagres vinen på 600 liters ”demi muids”, fuldstændig ufiltreret.
Læs mere