Vininformation
★★★★★ - Gastro/RLJ: "Ren monastrell fra Jumilla fra en producent, jeg har smagt et par gange før, og allerede i de sene 10'ere signalerede de new style. Jeg eeelsker det! Smagen er Syden, og Middelhavets vintervarme kan ikke skjules, og det skal det heller ikke. Hvorfor dog. Stilen her er bare langt fra den gængse for det Alicante-nære område, hvor der i praksis ikke falder en dråbe regn gennem sommeren. Den udstråler urtekrydret friskhed midt i alle blommerne og brombærrene. Noget kødeligt, tørret og fermenteret, noget orientalsk og spizy løfter aroma og eftersmag og så vigtigst, netop eftersamgen slutter friskt, let vermouth-bitter. Og prisen er ligefrem latterlig. Billig altså."
Den årlige produktion af denne Finca CQ er kun knap 3.000 flasker. Gæringen foregår i rustfri ståltanke med køling og ved 24-26 grader. Naturligvis med druerne egen gærkultur. Efter færdig vinifikation lagrer vinen på 500 liters fade af fransk eg i minimum 7 måneder og vinen filtreres heldigvis ikke. Næsen er intens, sart og blød. Frisk rød blomme og modne røde bær vælter op sammen med lidt pikante krydderier og et mineralsk strejf. En balanceret og ekspressiv vin som bør nydes ved ca. 18 gr.
Læs mere