• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense


Vin for begyndere


Podcasten Vin for Begyndere (og øvede) hjælper dig med at finde din personlige smag inden for vin og samtidig gør dig klogere på de dejlige dråber. I denne omgang tager vært Jonas Landin samt gæst og vinekspert René Langdahl dig med en tur til Australien og smager 3 udvalgte vine fra Ben Glaetzer & Heartland Wines.

Ben Glaetzer

South Australia

Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…) Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at time høsttidspunktet minutiøst og vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede. Egetræ bruges på intelligent vis, og lagringen finder altid sted i finporet eg af højeste klasse. Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller seriøst flotte ”value-for-money” vine på druer fra Langhorne Creek.  Alle Glaetzer vinene er fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache. Bishop er fremstillet af 100 % Shiraz. Anaperenna fremstilles af 75 % Syrah og 25 % Cabernet Sauvignon. Flagskibet Amon-Ra er 100% Shiraz fra vinstokke, der er op til 120 år gamle!!

Heartland Wines

South Australia

Heartland Wines, beliggende i Sydaustralien, er et levende bevis på regionens enestående evne til at producere vine af høj kvalitet. Bag vingården står Ben Glaetzer. Han er femte generation af vinproducenter, der brænder for at skabe vine, der afspejler områdets unikke karakter. I hjertet af Langhorne Creek regionen nyder Heartland Wines godt af det maritime klima og terroir, der giver druerne en gradvis modning og kompleks smagsprofil. Ben Glaetzers dybe forståelse for regionen og hans passion for vinproduktionen skinner igennem i hver flaske. Glaetzer's engagement i autenticitet og tradition skaber vine, der ærer druernes naturlige karakter og jordens essens. "Directors' Cut"s vinene demonstrerer en omhyggelig tilgang og en ægte forbindelse til terroiret. Vingården prioriterer bæredygtighed, og Glaetzer er en vogter af jorden. Fra marken og ned i vinkælderen, stræber Heartland Wines efter at minimere miljøpåvirkningen og sikre områdets fremtidige ressourcer. Samlet set er Heartland Wines og Ben Glaetzers arbejde en hyldest til Sydaustralien og en invitation til at udforske områdets vinånd i hver enkelt dråbe.

Tidligere udsendelser


Podcasten Vin for Begyndere (og øvede) hjælper dig med at finde din personlige smag inden for vin og samtidig gør dig klogere på de dejlige dråber. I denne omgang tager vært Jonas Landin samt gæst og vinekspert René Langdahl dig med en tur til Sydafrika og smager 3 udvalgte vine fra vinhuset Radford Dale.