• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Tenuta Casenuove

Italien

Tenuta Casenuove er beliggende ved Panzano in Chianti, ca. en times kørsel fra Firenze. Gården dækker et område på 105 hektar, hvoraf de 30 hektar er beplantet med vin. Denne lidt mindre kendte del af Toscana er et område med stejlt, vildt terræn, elsket af cykelturister og vandrere. Oprindelig var Tenuta Casenuove en polykultur, hvor der blev dyrket oliven, korn, frugt og grøntsager – og selvfølgelig vinstokke. Men Toscana vinenes popularitet i 80'erne førte til en stigning i vinproduktionen, og gården begyndte at specialisere sig i Chianti-vine. Den eneste anden overlevende afgrøde var oliven.
Tenuta Casenuove blev købt i 2014 af Philippe Austruy, som også ejer vingårde i Frankrig og Portugal. Da han første gang så vingården var det kærlighed ved første blik og med et stort ønske om at genoprette denne desværre forsømte vingård til dens tidligere storhed og gøre den til en af Chiantis mest fremtrædende vingårde. Så nu alt er blevet renoveret og opdateret til moderne vinproduktion, med respekt for terroir og tradition.

Jordbundsforholdene på Tenuta Casenuove er relativt ensartede, bestående af en blanding af skifer og ler kendt lokalt som "Galestro" Udover den berømte Galestro ligger vinmarkerne forholdsvis højt, og det giver markante forskelle mellem dag- og nattemperaturerne. Indtil midten af ​​juni kommer den næsten aldrig over 13° om aftenen, og druerne udnytter disse forhold til at modnes på en afbalanceret, harmonisk måde.
Begge dele er medvirkende til den power og elegance som vinene har.

Vinous: "Tenuta Casenuove is one of the most promising estates in Chianti Classico. The property, owned by Philippe Austruy (who also owns Malecasse in Bordeaux), is located in Panzano's famed Conca d'Oro. the foirst wines I have ever tasted impress with their purity of fruit and superb balance."

Vin fra Tenuta Casenuove


Vin fra Tenuta Casenuove, Italien