Mercurey 2015
Bestseller

Mercurey 2015

Domaine du Meix-Foulot - Bourgogne, Frankrig

Rødvin - Pinot Noir - 75 cl - 13,00% Vol.

Godt køb + 91 point, DinVinGuide: "Reduktiv næse... dernæst rød bærkompot og ribs. Smagen er ren og slikken med fin definition af frugt og tanninstruktur. Udmærket længde og fokus."

17,5 point, Oldenburgs Vinguide: "Tidligere tiders tynde behagevine fra Mercurey har fået frisk kulør i kinderne og sul på kroppen. Smagen siger modne kirsebær, men uden sødme, den holder sig tør, blød og mild. I glasset får den en ren og pæn frugtsmag, hvor et drys stødt peber forener sig pikant med kirsebærrene. I stil og anvendelse flagrer den mellem en vellykket cru fra Beaujolais og en ung, letfodet Beaunevin, og den har både charme og glød. Den må gerne drikkes let afkølet."

Domaine du Meix Foulots Mercurey leverer fantastisk value for money. Vininfikationen er klassisk, Agnes Dewe de Launey foretrækker en lang maceration efter gæringen, frem for en kold maceration før gæringen, idet hun føler, at terroir udtrykket på denne måde bedre kommer til sin ret. Den unge vin lagres dels på fad for øget kompleksitet og dels på tank for at bevare frugten bedst muligt. Meix Foulots Mercurey er en flot repræsentant for Mercurey med medium dyb farve og en svagt "spicy" duft med røde bær og et diskret strejf af peber. Smagen er fyldig, intens og lang.

Vin fra Domaine du Meix-Foulot


Datablad PDF


Anmeldelser af Mercurey 2015

  • DinVinGuide...91 point (91 af 100)
  • Oldenburgs Vinguide17,5 point

Vi anbefaler...

Mercurey 2017
Rødvin - Pinot Noir - 75 cl
Domaine du Meix-Foulot
Bourgogne, Frankrig
249,00 krmin. 6 stk.
Rosé, Franciacorta NV
Mousserende - Pinot Noir - 75 cl
Marchese Antinori - Montenisa
Franciacorta, Lombardiet, Italien
239,00 krmin. 6 stk.
Crozes Hermitage 2017
Rødvin - Syrah - 75 cl
Domaine Yann Chave
Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrig
239,00 kr
Økologiskmin. 6 stk.