Barolo DOCG 2013
Tilbud

Barolo DOCG 2013

Prunotto - Barolo, Piemonte, Italien

Rødvin - Nebbiolo - 75 cl - 13,50% Vol.

93 point, JamesSuckling.com; "Wonderful purity of fruit to this red with strawberry, cherry and orange-peel aromas. Medium to full body, very fine tannins and a creamy, silky-textured finish. All in finesse here."

94 point, Vinbladet: ”Mineralsk og elegant kirsebærfrugt med klassisk Barolo-krydderi med læder og tobak, men med friskhed og frugtighed intakt og nydeligt tilpasset helhedsindtrykket. Detaljerig og delikat med god drue- og sted-typicitet. Meget fuldstændig vin med imponerende tæthed og med udsøgt harmoni mellem den rige frugt, syren og de kontante, men bløde Nebbiolo-tanniner. Venlig og givende allerede i dag, men uden tvivl med et langt og godt liv foran sig. Velstruktureret og elegant Barolo på højt niveau, der ikke blot vil appellere til de ægte Barolo-entusiaster, men rækker langt bredere i sin appel. En absolut fornøjelse.”

94 point, Anders Grøndahls Vin-top-10.dk: ”En lækkerbid for trænede ganer. Aristokratisk folder denne fine Barolo sig kun langsomt ud. Den er som et landskab, hvor tågen letter, og konturerne træder frem. Både i aroma og smag møder vi de klassiske toner af rose, te, pibetobak, kaffe, lakrids, nytjæret skibsside og, selvfølgelig, hvide trøfler. Piemontes signatur. Jeg har nydt den i 40 år, og kærligheden er intakt, selv om jeg ikke har råd til så mange flasker som dengang.”

Vinen er intens granatrød med rubinrøde reflekser. Duften minder om granatæbler og er meget kompleks med strejf af violer og skovbær. Smagen er intens frugtig og fløjlsblød med en fin balance. Server vinen til kraftige kødretter af vildt og okse og til modne oste.

Levering: 1-2 hverdage

Vin fra Prunotto


Datablad PDF
299,00 kr
mindst 6 stk
Spar
50,00 kr
Pr. fl.
349,00 kr


Anmeldelser af Barolo DOCG 2013

  • Anders Grøndahl94 point (94 af 100)
  • Vinbladet94 point
  • JamesSuckling.com93 point

Vi anbefaler...

Bric Turot Barbaresco DOCG 2011
Rødvin - Nebbiolo - 75 cl
Prunotto
Barbaresco, Piemonte, Italien
399,00 krmin. 6 stk.
Bussia Barolo DOCG 2009
Rødvin - Nebbiolo - 75 cl
Prunotto
Barolo, Piemonte, Italien
549,00 krmin. 6 stk.
Amarone della Valpolicella 2013
Rødvin - Corvina - 75 cl
Tedeschi
Amarone della Valpolicella, Veneto, Italien
339,00 krmin. 6 stk.