Radford Dale Frankenstein Pinotage 2015

Radford Dale Frankenstein Pinotage 2015

Radford Dale - Stellenbosch, Sydafrika

Rødvin - Pinotage - 75 cl - 13,50% Vol.

Pinotage kan være som Frankensteins monster. Behandles den ikke blidt og respektfuldt, viser druen tænder. Behandles druen derimod skånsomt, som Radford Dale teamet gør det, lokkes generøsiteten og den intense, rene og komplekse frugt frem i forgrunden, og vinen viser sin fyldighed, charme og elegance i den koncentrerede smag. Radford Dale Frankenstein er en af de bedste og mest unikke Pinotage vine i Sydafrika i dag.

★★★★★ i Gastro: ”Gosh! Som de siger i Anders And. Radford Dale-duoen har sænket sulfittilsætningen på flere af deres topvine, og det gælder også Frankenstein, men det er først og fremmest anvendelsen af klaser, godt nok en lille andel, og ikke mindst afstilkede, men HELE bær, der giver Frankenstein sit komplet revolutionerende udtryk for pinotage. Struttende frisk, fuld af ribs og naturvin fra Bourgogne. Lagret på store brugte fade – hvor er det herligt at se etablerede producenter som Alex Dale og ikke mindst vinmager Edouard Labeye vende fastlåst klassicisme på hovedet. Pinotage-krydsningen har jo cinsault og pinot noir som ophav, og her er der klar vægt på pinot noir-udtrykket. Alligevel er den stadig sydafrikansk med diskret røg i baggrunden. Bravo!”.

92 points, Tim Atkin MW: "When you think about it, Pinotage is a bit of a Frankenstein grape. This floral, balanced example comes from a 41-year-old vineyard and it shows in the underlying vivacity of the wine. Supple tannins, a hint of pepper spice and summer pudding flavours coat the palate. Drink: 2016-20".

Levering: 1-2 hverdage

Vin fra Radford Dale


Datablad PDF
279,00 kr
mindst 6 stk


Anmeldelser af Radford Dale Frankenstein Pinotage 2015

  • Gastro5 stjerner - Gastro (5 af 6)
  • Tim Atkin, MW92 points

Vi anbefaler...

Radford Dale Chenin Blanc Renaissance 2017
Hvidvin - Chenin Blanc - 75 cl
Radford Dale
Stellenbosch, Sydafrika
279,00 krmin. 6 stk.
Radford Dale VINUM Pinotage 2018
Rødvin - Pinotage - 75 cl
Radford Dale
Stellenbosch, Sydafrika
135,00 krmin. 12 stk.
Lady May 2013
Rødvin - Cabernet Sauvignon - 75 cl
Glenelly
Stellenbosch, Sydafrika
349,00 krmin. 6 stk.