• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
6 flasker top-ratede røde sydfranske

6 flasker top-ratede røde sydfranske

Château de Corneilla

Smagekasser - - - - 0,00 %

Pris pr. stk v. min. 1 stk 724,-
Gaveløsning

Om 6 flasker top-ratede røde sydfranske

Producent Château de Corneilla
Oprindelse
Type Smagekasser
Størrelse -
Alkohol 0,00 %
Kollistørrelse 1
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

Value-for-Money: 2022 Villa d’Oriola, Les Terrasses, Côtes Catalanes
Druerne til denne vigtige vin fra William Jonqueres d’Oriola kommer fra Roussillon vinmarker tæt på Middelhavskysten, og som således nyder godt af de sommerlige kølende briser fra havet, samt de lidt mildere vintre. Undergrunden er kalksten iblandet en smule ler.
Druesammensætningen på denne rødvin fra Villa d’Oriola er Grenache og Marselan. Hele høsten håndhøstes og håndselekteres, hvorefter vinen gærer traditionelt ved lave temperaturer. Toppen af gæringstanken presses ned for en bedre ekstraktion, hvilket er meget mere nænsomt end at pumpe. Dette foregår i ca. 3 uger. Når gæringen er færdig, lagres vinen på tank ca. 6 måneder, før den frigives til salg.
Næsen er trendy sydfransk. Her er smæk nok til at være en vin til grillen, men også friskhed nok til et glas med venner eller til en frokost. De røde frugter dominerer og lige bag ved dem finder du nænsomt doceret krydderi og lakrids. Smagen signalerer Middelhav og appetitlighed. Uprætentiøs velsmag både til hverdag og fest. Også denne vin beviser Roussillon’s sande potentiale og value for money.

2021 Héritage Rouge
er 55 % Syrah, 36 % Grenache Noir og 9 % Carignan. ​Næsen leverer modne brombær og solbær med et strejf af ribs. Fin og frisk. Smagen overleverer på prispunktet med seriøst raffineret power og generøsitet. Tanninerne er fine og glatte som silke, og der er Middelhavs krydderier i finishen. Den store intensitet og den fine balance imponerer.
★★★★★ - RLJ i Gastro: "Syrah, grenache, carignan i skøn forening og ren rhône-agtig fonøjelse bare med mere mørke. Rousillon-varme og kødelighed fra syrah, sødmefulde skovbær, boysenbær, tørret sortfods-skinke, lille vildskab og gadedreng fra carignan, varmer i eftersmagen, men holder kun 13,5 %. Meget fornuftigt prissat og et godt eksempel på Rousillons muligheder. Det er faktisk, som om Rousillon putter mere friskhed i deres gode køb end Languedoc, som stadig har lidt for meget svulstigsødme i de lavere prislag.Varmende vin til oktobers retter med rodfrugter og gerne mellemøstlige krydderier. Virkelig godt køb."

Flagskibet: 2019 CAVALCADE Côtes du Roussillon-Villages LES ASPRES, Château de Corneilla
Druerne kommer fra det eksklusive område i Roussillon kaldet ”Les Aspres” som har en helt speciel undergrund af sand og store sten. Cavalcade er år efter år blandt Williams mest berømmede og helt klart også vores egen favorit. 2019 årgangen fik hele 97 point af Decanter.
Druesammensætningen på Cavalcade ”Les Aspres” er 50 % Syrah, 25 % Grenache Noir og 25 % Mourvedre. Det hele håndhøstes og håndselekteres, hvorefter vinen gærer traditionelt ved lave temperaturer. Toppen af gæringstanken presses ned for en bedre ekstraktion, hvilket er meget mere nænsomt end at pumpe. Dette foregår i ca. 6 uger. Når gæringen er færdig, lagres vinen på franske egefade på 500 liter i ca. 12 måneder.
Næsen er indsmigrende med solmodne røde og mørke frugter, der er tilsat lidt Middelhavskrydderi. Næsen giver stor appetit på at smage, og du bliver ikke skuffet, for du får en meget kompleks vin, med fløjlsbløde tanniner og stor bredde og længde. De mørke bær og de venlige krydderier slutter storslået og venligt af. 

 

Læs mere

Anmeldelser af 6 flasker top-ratede røde sydfranske