• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense
2022 Beaujolais-Villages

2022 Beaujolais-Villages

Maison Piron

Rødvin - Gamay - 37,5 cl - 13,50 %

Pris pr. stk v. min. 12 stk 69,-

Om 2022 Beaujolais-Villages

Producent Maison Piron
Oprindelse Frankrig , Beaujolais
Type Rødvin
Drue Gamay
Størrelse 37,5 cl
Alkohol 13,50 %
Kollistørrelse 12
Download Vindatablad
Levering 1-2 hverdage

Vininformation

91 point - James Suckling: "Full of red-berry and summer-flower aromas, this has the combination of good depth and charm that we associate with this appellation. The supple tannins slowly build at the long finish, neatly underlining the abundant fruit. Moderate acidity. From several villages, but the cuvee is based on wines from Lantignie."

★★★★★ - René Langdahl i GASTRO: "Her er tale om en fornuftig prissat beaujolais, der er meget merre interessant end det meste i klassen. Her er røget enebær og gojibær, men ikke den forventede in-your-face-frugtighed. Til gengæld er der blid tannin, fin saftighed, livlig syre og både letbenet udtryk og mere intens eftersmag end mange overfladiske gamay'er. Forestil dig lige, hvor meget der er sket for beaujolais siden 80'erne. Nutidens vindrikkere har en fest, hvis man er til frugtigheden i områdets vine. Mange producenter kæmper dog hver enested dag for at smør på brødet. Kontrasten til Bourgogne lige nord for er vild. Dominique Piron er en af de dygtige."

Beaujolais-Villages fra Maison Piron fremstilles af vinstokke, der i snit er 50 år gamle. Druerne afstilkes delvist og gæres ved "semi carbonique" metoden, der sikrer vinene struktur og en smækker frugt, der giver mindelser om solbær og jordbær. Der er både struktur, stof og kompleksitet under frugten og et lækkert strejf af mineraler og hvid peber. 

Nomineret som European Winery of the Year 2020 af Wine Star Award 

Læs mere

Anmeldelser af 2022 Beaujolais-Villages

91 point
Gastro5 stjerner