• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Domaine Verzier

Frankrig

Domaine Verzier er beliggende på toppen af ​​bjergskråningerne med udsigt over landsbyen Chavanay, med ​​statuen 'Madone d'Izeras' som nabo og omgivet af vinmarker. Chavanay ligger på højre bred af floden Rhône og cirka 50 km syd for Lyon.
Philippe Verzier, den yngste af syv børn, overtog godset som 19-årig, da hans far pludselig gik bort i 1988. På det tidspunkt dyrkede gården korn og frugter, havde vinmarker samt opdrættede køer og geder. Men Philippe var særligt knyttet til vinstokkene og ønskede udelukkende at hellige sig vinfremstilling, så han startede med de 2,5 Ha vinmarker i Saint Joseph, som han arvede efter faderen. Efterfølgende begyndte han at plante vinstokke på terrasser med udsigt over floden Rhône lige ved siden af ​​Madone-statuen samt på hans første Condrieu-vinmark. Desuden stoppede Phillipe med at sælge sine druer til det lokale cooperativ og vinificerede selv sine vine i den gamle vinkælder, som han havde renoveret.

Den lille ejendom er vokset og består i dag af 10 Ha vinmarker, som har været dyrket økologisk siden midt i 60’erne, men først i 2010 fik Phillippe og Isabelle ansøgt om certificering. Sidenhen er produktionen også konverteret til biodymisk drift, og vingården er medlem af Demeter. I 2016 sluttede Maxime, Philippe og Isabelles søn, sig til dem efter at have høstet professionel erfaring i Alsace, Bourgogne, Canada og Sydafrika (hos Radford-Dale).
Maxime er tæt knyttet til sit terroir, men bidrager med nye idéer og eksperimenter og har stor glæde af den erfaring, som han har taget med sig hjem fra sit udenlandseventyr. Familiens traditionelle knowhow og deres permanente søgen efter at lave det bedste gør dem i stand til hele tiden at optimere deres dyrkningsmetoder og vine.

Vin fra Domaine Verzier


Vin fra Domaine Verzier, Frankrig