• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Château de Crémat

Frankrig

Siden romertiden er der blevet dyrket vin på Château de Crémats vinmarker, og stedets visionære ejere har gennem tiden skabt en arkitektonisk perle i de idylliske omgivelser mellem bjerge og hav. Slottet bygges i 1906 af oliehandler Antoine Mari på hans forfædres jord.
I de brølende 20'ere overtager den rige amerikanske verdensdame Irène Bretz stedet, og i samarbejde med arktitekten Charles Dalmas foretager hun store ombygninger og forvandler slottet til et mondænt mødested for den tids kendisser. Blandt disse en hvis Gabrielle Chanel, hvorom det siges, at hun blev inspireret af slottes initialer - de to sammenhængende C'er  - da hun kreerede sit logo for det kendte modehus!
Som ovenfor beskrevet får den næste visionære ejer, Pierre Thomé, sammen med andre vingårdsejere godkent området som Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) i 1941. Men de helt store skridt tages af det hollandske par, Germila og Cornelius Kamerbeck, der køber slottet i 2000. Kældrene moderniseres med det mål at skabe mere komplekse og fine vine, og med samme mål omlægger Cornelius Kamerbeck alle vinmarker til økologi. Fra årgang 2014 er vinene økologisk certificerede. 
I 2017 overtager en fransk industri familie med stor passion for vinene og slottes unikke historie og beliggenhed vingården.

Vin fra Château de Crémat


Vin fra Château de Crémat, Frankrig