• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 500,- / Kan afhentes i Odense

Weingut Hüls

Tyskland

Markus Hüls er opvokset på familiens vingård i Kröv i Moseldalen og er derfor allerede i en tidlig alder blevet inficeret med den lokale riesling virus. Han har taget sin vinuddannelse delvis på sine forældres vingård og hos Markus Molitor, som jo er kendt for sin kompromisløse og perfektionistiske tilgang til produktion af de bedste Moselvine. I 2012 producerede Markus Hüls sine første vine under eget navn og er udråbt som en af de nye unge fremadstormende stjerner i Mosel. Så få smagt hans vine inden alle vil have fat i dem.

Igennem de sidste par år har Markus Hüls udvidet arealet af vinmarker på de stejler skråninger i Mosel fra blot 2 ha. til i dag hele 8 ha. Mange af de nyindkøbte vinmarker er blevet genplantet med selection massale af Riesling, Weissburgunder og Spätburgunder. På den måde sikrer man sig den 100-120 år gamle genetik, som i følge Markus er med til at sikre den høje kvalitet han stræber efter. Samtlige marker er ligeledes under omlægning fra økologisk/lutte raisonnée til biodynamisk produktion.

All druerne håndplukkes med flere gennemgange af rækkerne således at man høster ved optimal fysiologisk modenhed. Dette besluttes udelukkende af Markus selv og ikke ved måling af sukkerindhold.
Der bruges kun 100 % naturlig gær og tilsættes ingen former for enzymer og bakterier. Motto’et er ” weniger ist mehr” og målet er at bevare druekvaliteten så godt man kan efter høsten, for den kan ikke øges i kælderen. Markus Hüls lader sine vine ligge ekstra længe på bærmen, så de kan stabilisere sig selv. Han siger; ”Da vi betragter gæren/bærmen som en form for moderen til vores vine, mindede det os om et gammelt ordsprog: Du skal ikke adskille et barn for tidligt fra dets mor“.  Derfor frigives ingen vin fra vingården før 1. juni året efter høsten.

Vin fra Weingut Hüls


Vin fra Weingut Hüls, Tyskland