• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Vins Jean-Luc Colombo

Frankrig

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: at passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem ALT de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden. 
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art. 

Vine med god bismag…
Den 20. maj 2018 var der for første gang international FN-dag for verdens bier. De vilde bier skal bevares, for de bidrager til at bestøve urter, blomster, planter, buske og frugttræer – inklusive vinstokke. Desuden er bierne kernen i at sikre en mangfoldig biodiversitet. Men bierne er en truet art med vanskelige vilkår. Dødeligheden vokser, deres levesteder forsvinder, og de svækkes af de sprøjtemidler, som i alt for rigelige mængder indgår i den intensive dyrkning af landbruget.

Familien Colombo går forrest i kampen for at bevare bierne og har navngivet deres ”hus”-Côtes du Rhône ”Les Abeilles” (bierne). Den fås i både en hvid og en rød version. Colombo har desuden skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave er at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône. Hos Colombo er filosofien at være i pagt med naturen, og man undgår at bruge pesticider, kunstgødning eller andet unaturligt. Med årgang 2017 har Colombo nået en milepæl med økologisk certificering af flere vine, bl.a. Saint-Péray La Belle de Mai og Côtes du Rhône Les Forots. 

Wine Advocate; "Jean Luc Colombo's family estate now has daughter Laure Colombo at helm and the wines continue to go from strength, with classic characters that always offer pure, clean fruit.
In addition to the Cornas releases, the estate releases several high-quality whites from throughout the south of France, as well as an excellent Côtes du Rhône and Saint Joseph red."

 

Vin fra Vins Jean-Luc Colombo


Vin fra Vins Jean-Luc Colombo, Frankrig