• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Domaine Philippe Chéron

Frankrig

Domaine Philippe Chéron er noget så usædvanligt som et spritnyt Domaine med topklasse vinmarker med gamle vinstokke, og en erfaren og talentfuld ejer, der helt bogstaveligt selv beskærer og nurser hver enkelt vinstok på sit 4,5 ha. store Domaine.
Philippe Chéron er Burgundisk af oprindelse og uddannet ønolog fra Lycée Viticole i Beaune. Han begyndte sin karriere som vinmager på familiens vingård i Gigondas. Senere rykkede han tilbage til familiens negociant virksomhed i Gevrey-Chambertin.
Her fik Philippe et intimt kendskab til de forskellige terrois i Côte de Nuits. Talentet var åbenlyst og Philippe fik tilbudt job som regisseur på det dengang skrantende Domaine Jean Claude Belland i Santenay, som han bragte tilbage til nye og hidtil usete højder. Ejeren af Domainet blev imidlertid alvorligt syg, og var i 2010 tvunget til at sælge - og Philippe fandt nu sig selv uden job...
Heldet tilsmilede ham imidlertid, idet Philippes bedstefar, Paul Misset, i 1930'erne og 1950'erne havde købt en række topklasse parceller i Clos Vougeot, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin. Parcellerne havde været langtidsleasede til andre Domaines, men kontrakten udløb imidlertid i 2010. Så Philippe tog familie parcellerne tilbage, og etablerede sig i en tidligere negociants kældre i Nuits St. Georges. Første årgang blev solgt som Domaine Paul Misset, men fra og med 2011 under eget navn Domaine Philippe Chéron. Kvaliteten er superb og samtlige vine har opnået scores på 91 point eller højere!
 

Vin fra Domaine Philippe Chéron


Vin fra Domaine Philippe Chéron, Frankrig