80% Syrah og 20% Grenache fører her til en flot forening af krydderier, urter, mokka og saftige mørke frugter. Racerent, koncentreret og elegant. Vinen er perfekt til pulled pork og confit de canard.
Laurent Miquel - passion og tradition
Laurent Miquels familie har dyrket vin i Languedoc siden 1791. Det har givet en unik forståelse for Languedocs terroir og hvilke vine der kan produceres; en viden som er blevet givet videre fra generation til generation. Laurent Miquel har en solid baggrund med en masters ingeniør uddannelse, ligesom han er uddannet ønolog fra universitetet i Montpellier. Med en stor portion passion i bagagen har Laurent Miquel viet sit liv til at sikre Languedoc en plads blandt de store klassiske vinområder i Frankrig.
Languedoc - Frankrigs mest varierede vinregion
Det er ingen overdrivelse, at Languedoc er blandt Frankrigs mest spændende og varierede vinregioner. I dette område, der stækker sig langs Middelhavskysten fra Provence og til den spanske grænse, er der blevet dyrket vin i mere end 2.000 år. Laurent Miquel råder over godt 160 ha vinmarker med naturligt lavt ydende vinstokke i den bedste alder. Markerne ligger ved Lagrasse i Corbières og højt oppe i bakkerne i Saint Chinian.
Passion for marker og vinstokke
Den "hemmelige ingrediens", der sætter Laurent Miquels vine i en klasse for sig, er Laurents dybe passion for både marker og vinstokke. Det resulterer i druer af exceptionelt høj kvalitet. "Vi forsøger altid at forbedre fra år til år", siger Laurent Miquel, der i øvrigt dyrker sine druer efter "culture raisonée" eller biodynamiske principper.
Pas de Géant
Druerne til Pas de Géant – eller Giant Steps – stammer fra vinstokke, der gror i en jordbund, som har ligheder med de 6-kantede basaltklipper, som præger kystlinjen i Nordirland; et nærmest usandsynligt naturfænomen. I Languedoc kæmper vinplanterne i de magre, stenede jorde og giver beskedne høstudbytter, men til gengæld en særdeles koncentreret saft. Druerne gæres i rustfri ståltanke og med en lang maceration ved høj temperatur for at tilføre farve og tanniner. 40% af vinen lagres i let brugte franske egetræsfade i 6 måneder for at gøre vinen mere kompleks. Resten er lagret på rustfri ståltanke, så de friske bæraromaer bevares. 80% Syrah og 20% Grenache fører til en flot forening af krydderier, urter, mokka og saftige mørke frugter. Racerent, koncentreret og elegant. Vinen er perfekt til pulled pork og confit de canard.