Her får du en frisk og delikat Bourgogne med en duft og smag af modne røde og sorte bær og en antydning af læder. Vinen har en fin struktur og er smidig og rund. Skænk den ved 12 - 14 grader for at fremhæve friskheden. Nyd denne appetitlige Bourgogne til salater, fjerkræ og lette kødretter - gerne med tilbehør af svampe.
Mâcon - Bourgognes "best value" hvidvine
Mâcon distriktet er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saône-floden. Distriktet har taget sit navn fra byen Mâcon. Området er først og fremmest kendt som en kilde til "good value" hvidvine fremstillet på Chardonnay druen. Langt den største del af produktionen i Mâcon er hvidvine, men Bourgogne's store rødvinsdrue, Pinot Noir, dyrkes også i området.
Vinavlere af passion
Sylvaine og Alain Normand beskriver sig selv som ”vignerons af passion”. Sammen driver de et superbt domaine i La Roche Vineuse, nær de karakteristiske Solutré og Vergisson klipper, der står som vartegn for den bedste del af Mâcon. Domainets marker blev i 2010 udvidet fra 13 til hele 32 hektar. Kvaliteten er tårnhøj - med vine, der kombinerer friskhed, fylde med individualitet og tydelig terroir definition. Sylvaine og Alain er først og fremmest "vignerons", der fokuserer 100% på at lave de bedste mulige vine - og mindre på "salg". En pæn del af produktionen er derfor i høj kurs hos Beaunes store negocianter, og kun en del af høsten tappes på Domainet. Planen er imidlertid fremover at tappe mere og mere selv.
I pagt med naturen
Sylvaine og Alain fremstiller vinene med maksimal respekt for naturen. Her bruges kompost, og ukrudt fjernes mekanisk. Kunstgødning og herbicider er bandlyst. Sylvaine og Alain ynder også at lade deres vine vinde i fylde og rigdom ”sur lie”. ”..Vi forsøger ikke at dominere, men arbejder med naturen så vore druer bliver af optimal kvalitet. Og det er den kvalitet vi så fanger og giver videre i flasken..”, siger Alain Normand.
Appetitlig Pinot Noir fra gamle vinstokke
Druerne til Bourgogne Pinot Noir er fra 40 år gamle vinstokke, som trives i den lerholdige kalkstensjord i La Roche Vineuse. Skråningens sydøstvendte eksponering er perfekt. Druerne høstes, når de er perfekt modne. Ved hjemkomst til vineriet presses de nænsomt i en pneumatisk presse. Mosten gærer ved lave temperaturer i 8 dage i neutrale beholdere. Vinen hviler på gærresterne for at udtrække struktur og fyldighed, men er på intet tidspunkt i kontakt med egetræsfade. Det resulterer i en frisk og delikat Bourgogne med en duft og smag af modne røde og sorte bær og en antydning af læder. Vinen har en fin struktur og er smidig og rund. Skænk den ved 12 - 14 grader for at fremhæve friskheden. Nyd denne appetitlige Bourgogne Pinot Noir til salater, fjerkræ og lette kødretter gerne med tilbehør af svampe.