Sancerre, SILEX 2017

Sancerre, SILEX 2017

Domaine Vincent Delaporte - Sancerre, Loire, Frankrig

Hvidvin - Sauvignon Blanc - 75 cl - 13,00% Vol.

91 point, Jyllands-Posten: "Fra gamle stokke fra ekstremt stenet jord og lagret længe på bærmen i store fade. Knivskarp frugt, slank og adræt, men også markeret cremet ødselhed fra fadet; tydelig flintet, let røget mineralitet. Der er også en arketypisk grønkrydret note nedenunder al den stikkelsbær, pære, limeskal og de græssede aromaer. Smagen er slank og mineralsk med let tropisk frugt, fennikel og estragon samt stålagtig skarp syre."

19,5 point og månedens testvinder, Oldenburgs Vinguide: "Rig og fortryllende næse med nuancer fra modne rabarber til pære og melon. Smagen er endnu mere rig, meget let mineralsk og med kærlige hilsener fra stikkelsbær og mere rabarber, men modne og netop kærlige. Det er klassisk Sauvignon Blanc i favoritrollen som ballerina, let og graciøst på tå, smidig, adræt og elegant. Den nærmest raffinerede, velfungerende syre gør den til en eventyrlig ledsager til fisk/skaldyr."

Her får du en Sancerre med en usædvanlig renhed, balance og finesse. Den er livlig og ekspressiv og oser af hvide blomster, bløde noter af træ, akacie og eksotiske frugter. Mineraliteten er udtalt, og den har en lang, lang finish. Nyd den til raffinerede, fyldige retter med fisk, kammuslinger, letstegt foie gras, fjerkræ og kalv med flødesauce. Smager også fortræffeligt til de fleste oste.

Levering: 1-2 hverdage

Vin fra Domaine Vincent Delaporte


Datablad PDF
249,00 kr
mindst 12 stk


Anmeldelser af Sancerre, SILEX 2017

  • Jyllands-Posten...91 point (91 af 100)
  • Oldenburgs Vinguide19,5 point

Vi anbefaler...

Sancerre Silex ROUGE 2018
Rødvin - Pinot Noir - 75 cl
Domaine Vincent Delaporte
Sancerre, Loire, Frankrig
269,00 kr
Nyhedmin. 12 stk.
Sancerre, SILEX 2018
Hvidvin - Sauvignon Blanc - 75 cl
Domaine Vincent Delaporte
Sancerre, Loire, Frankrig
269,00 krmin. 6 stk.
Pouilly-Fuissé 2017
Hvidvin - Chardonnay - 75 cl
Domaine du Roc des Boutires
Pouilly Fuissé, Bourgogne, Frankrig
259,00 krmin. 6 stk.