Pian Romualdo Barbera d´Alba 2015

Pian Romualdo Barbera d´Alba 2015

Prunotto - Barbera d´Alba, Piemonte, Italien

Rødvin - Barbera - 75 cl - 14,00% Vol.

92 point, Vinbladet: ”Elegant og sammensat næse med mørk kirsebærfrugt med intens mineralitet og diskret sødme. Solidt krydret med nydeligt indarbejdet egetræ suppleret af lidt røgtoner. Detaljerig, personlig og harmonisk. Saftig, tæt, rank mundfrugt med tyngde og fylde, der afbalanceres af intens og god tannin. Næse og mund er flot afstemt efter hinanden. Poleret, kultiveret og veldimensioneret vin. Vellykket Barbera d’Alba af høj klasse.”

90 point, Gastro: ”Enkeltmarksbarbera fra Monforte d’Alba på ekstremt stejle skrænter, hvor Prunotto balancerer fadanvendelsen fornemt med frugtintensiteten. Husets topbarbera Costamiole, der nu sælges under den nye Nizza-appellatoin, er nogle gange over the top med fadet. Pian Romualdo er komplet balanceret og rummer Monfortes typiske dysterhed i sig – og det er altså positivt ment. Der er diskret træfornemmelse i eftersmagen. Man mærker den varme årgang, men som det typisk sker fra dygtige hænder i Monforte, så er der tilpas frugtekstrakt og struktur til at alancere alkoholen. Kirsebær, tobak og koks i næsen, kraftfuld og harmonisk smag og god pris.”

Barbera druerne til denne vin høstes fra marken Pian Romualdo i Barolo kommunen Monforte d’Alba. Jorden er her særligt rig på mergel og kalk og giver en Barbera med en udsøgt frugt. Vinifikationen er traditionel, og den unge vin ligger 12 måneder på fad. En del af høsten lagres på 50 hl "botti" og en del på små barriques, der har været brugt en gang tidligere. Pian Romualdo byder på en rig og kompleks, mineralsk duft med modne sorte bær og krydderurter. Smagen er fyldig og aromatisk med en lang, detaljeret eftersmag. En superb Barbera, der klæder stegt kød, vildt og faste, modne oste.

Vin fra Prunotto


Datablad PDF


Anmeldelser af Pian Romualdo Barbera d´Alba 2015

  • Vinbladet...92 point (92 af 100)
  • Gastro90 point

Vi anbefaler...

Barbaresco DOCG 2015
Rødvin - Nebbiolo - 75 cl
Prunotto
Barbaresco, Piemonte, Italien
229,00 krmin. 6 stk.
Costamiòle Nizza Riserva DOCG 2015
Barbera d´Asti
Rødvin - Barbera - 75 cl
Prunotto
Barbera d´Asti, Piemonte, Italien
279,00 krmin. 6 stk.
Capitel San Rocco Ripasso 2016
Rødvin - Corvina - 75 cl
Tedeschi
Valpolicella, Veneto, Italien
169,00 krmin. 6 stk.