Reserve Cabernet Sauvignon/Merlot 2013, Gimblett Gravel, Hawkes Bay

Reserve Cabernet Sauvignon/Merlot 2013

Gimblett Gravel, Hawkes Bay

Villa Maria Estate - Gimblett Gravels, Hawkes Bay, New Zealand

Rødvin - Cabernet Sauvignon - 75 cl - 13,50% Vol.

Den lange lagring på delvist nye fade har fået det bedste frem i vinen, der ganske enkelt slår benene væk under en med sin utroligt intense, rige og detaljerede duft og på en gang koncentrerede og bløde smag. De fleste Bordeaux topslotte ville være stolte over at lave en sådan vin. Og hvis de kunne, ville prisen være en ganske anden...

Gastro: ”Gimblett Gravels er New Zealands Pauillac. Blot 13,5 nærmest uhørt gammeldags procenter af alkohol og så den karakteristiske meget modne solbærduft fra druer udsat for høj lysintensitet. Dobbeltbundet vin, hypermoden og grøn på samme tid. Det holder på friskheden, og jeg kan lide det. Fadet skinner igennem i eftersmagen, men understøtter og giver skelet til frugten. Her kunne Napa lære lidt.”

Mads Jordansen på Winelab.dk: ”Krydret og lidt støvet blomme- og kirsebærfrugt med lidt kanel i kanten. Modent og æterisk. Rund mundfornemmelse med tørre tanniner og en frisk frugt og syre. Fin og harmonisk afslutning med lys frugt.”

16,5 point ud af 20 mulige, Forlaget-Smag.dk: ”Den nøjagtige adresse er Gimblett Gravels, men altså ved Hawke’s Bay, den er ikke fra Marlborough. Gravels signalerer grus, og der er fine mineralske nuancer i den friske bærsmag. Stilen er tør og nøgtern, lidt kantet og ret kontant. Den klarer sig solidt uden særlig charme eller ret meget druesødme.”

Villa Maria Estate er kåret som NZ Winery of the Year af Winestate, New Zealands førende Vinmagasin. ​Det er 15. gang ud af 19 mulige!

Levering: 1-2 hverdage

Vin fra Villa Maria Estate


Datablad PDF
229,00 kr
mindst 6 stk


Anmeldelser af Reserve Cabernet Sauvignon/Merlot 2013, Gimblett Gravel, Hawkes Bay

  • Forlaget-Smag.dk...16,5 point ud af 20 (165 af 20)

Vi anbefaler...

Ngakirikiri Cabernet Sauvignon 2013
´Nah´Carry´Carry´
Rødvin - Cabernet Sauvignon - 75 cl
Villa Maria Estate
Hawkes Bay, New Zealand
999,00 krmin. 6 stk.
Lady May 2013
Rødvin - Cabernet Sauvignon - 75 cl
Glenelly
Stellenbosch, Sydafrika
349,00 krmin. 6 stk.
Reserve Pinot Noir 2017
Rødvin - Pinot Noir - 75 cl
Villa Maria Estate
Marlborough, New Zealand
229,00 krmin. 6 stk.