Tenuta Pèppoli - Antinori

Italien

Pèppoli ejendommen befinder sig fem kilometer nordøst for Antinoris Tenuta Tignanello ejendom. Pèppoli råder over 100 hektar, hvoraf de 50 er tilplantet med vinstokke, der producerer Peppoli Chianti Classico. Den første årgang fra Pèppoli var 1985 årgangen, der blev sendt på markedet i 1988.

Vinmarkerne er lidt usædvanligt eksponeret mod øst-nordøst. Markerne befinder sig imidlertid i en lille dal, der holder på varmen, og sammen med de mineralrige og stenede jorde, sikrer det fremragende betingelser, som er perfekte til fremstillingen af en frugtdreven, intens og livlig Chianti Classico. Pèppoli fremstilles overvejende af Sangiovese, der komplementeres af små mængder af Merlot og Syrah. Endvidere rummer ejendommen små parceller med den grønne Malvasia drue.

Foruden vinstokke råder Pèppoli også over hele 27 hektar med olivenlunde, tilplantet med 5500 oliventræer, hvoraf nogle er adskillige generationer gamle. På ejendommen fremstilles en fremragende økologisk extra vergine olivenolie på sorterne Frantoio, Leccino og Moraiolo.

Stilmæssigt yder druerne fra Pèppoli en livlig og elegant Chianti Classico, der egner sig fremragende til at blive nydt forholdsvis ung, mens frugten er mest udtryksfuld.

Druerne fra Pèppoli vinificeres på Antinoris nye, og aldeles fantastiske state of the art vineri ved Borgino, der blev indviet i 2013. Kældrene er underjordiske, bygget ind i en høj, så vineriet falder fuldstændig ind i landskabet, samtidig med, at temperaturer og luftfugtigheden naturligt holdes optimal.

Sangiovese, Merlot og Syrah druerne gæres hver for sig, så teknikkerne kan tilpasses hver enkelt druesort optimalt for at sikre maksimal intensitet og bløde tanniner. Efter den malolaktiske gæringen foretages det første sammenstik af vinen, der herefter lagres 9 måneder i smukke 55 hektoliter store "botti" af slavonsk eg. Ca. 10 % af vinen lagres små barriques, for øget kompleksitet. Efter aftapning lagres Pèppoli yderligere et antal måneder på flaske inden vinen frigives til salg.
 

Vin fra Tenuta Pèppoli - Antinori

Vin fra Tenuta Pèppoli - Antinori, Italien

Pèppoli Chianti Classico DOCG 2016
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Tenuta Pèppoli - Antinori
Toscana, Italien
159,00 kr min. 6 stk.
Pèppoli Chianti Classico DOCG 2017
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Tenuta Pèppoli - Antinori
Toscana, Italien
159,00 kr min. 6 stk.