Domaine de la Chapelle

Frankrig

På sin godt 40 ha. store ejendom i Gigondas producerer den unge Christian Meffre to forskellige vine. Den ene under navnet Château Raspail og den anden under navnet Domaine de la Chapelle.
Druesammensætningen i vinen fra Domaine de la Chapelle er typisk 60 % Grenache, 30 % Syrah og 10 % Mourvedre, der alle dyrkes på jorde med store mængder sand, ler og rullesten. Vinstokkene er i snit omkrig 30 år gamle.
Druerne høstes pr. håndkraft, og hver druetype gæres for sig med en efterfølgende maceration, der varier fra 2 uger og op til en måned, afhængig af årgangens kvalitet, druesort og ekstraheringsmetoden (rémontage, délestage eller pigeage).
Den efterfølgende lagring varer i op til 18 måneder inden vinen efter en ganske let filtrering domaine aftappes. Grenache druerne giver vinen fra Domaine de la Chapelle sin fyldighed og et element af ”spice”, Syrah giver farve, frugt og stuktur. Mourvedre bidrager med kompleksitet og finesse. En lækker og ikke for tung Gigondas, der er perfekt til f.eks. fuglevildt, gerne med trøfler.
 

Vin fra Domaine de la Chapelle

Vin fra Domaine de la Chapelle, Frankrig