Domaine Jean Collet

Frankrig

Domaine Jean Collet er gået fra far til søn siden 1792 og er dermed blandt de ældste i Chablis. Nu afdøde Jean Collet var en mand af statur. "Un monument", som en lokal avler omtalte ham, og Domainets vine nævnes ofte i selskab med de andre store, traditionelle navne i Chablis som f.eks. Dauvissat og Raveneau. I dag er det den mustage prydede Gilles Collet, der leder Domainet mod endnu større højder.
Med næsten 31 ha er der tale om et af de betydeligste Domaines i Chablis. Gilles holder godt fast i de klassiske metoder. Alle marker er på de ægte Kimmeridge jorde, der er med til at give de bedste Chablis karakter. Der høstes pr. håndkraft og Collets Grand Cru og Premières Crus fra den højre bred, som f.eks. Montée de Tonnerre, gæres på små fade. De mere delikate Premières Crus syd for byen gæres og lagres i Foudres.
Gilles "almindelige" Chablis fortjener med sin klassiske stil, friskhed, aroma og balance opmærksomhed, og er nu ikke så almindelig endda. Premiers og Grands Crus er helt i top, og placerer helt klart Domaine Jean Collet et Fils i "elite divisionen" i Chablis.
 

Vin fra Domaine Jean Collet

Vin fra Domaine Jean Collet, Frankrig

Chablis AOC 2018
Hvidvin - Chardonnay - 75 cl
Domaine Jean Collet
Chablis, Frankrig
189,00 kr min. 12 stk.
Chablis 1. Cru 2018
Montée de Tonnerre
Hvidvin - Chardonnay - 75 cl
Domaine Jean Collet
Chablis, Frankrig
279,00 kr min. 12 stk.
Chablis 1. Cru Les Fôrets 2017
Hvidvin - Chardonnay - 75 cl
Domaine Jean Collet
Chablis, Frankrig
299,00 kr
Under omlægning til økologi min. 12 stk.