Château Saint-Jean

Frankrig

De fleste af Château Saint-Jeans vinmarker blev anlagt i 1946. Store arealer i den sydlige Rhône-dal var blevet sønderbombede af de allierede, fordi tyskerne under krigen havde anlagt flyvebaser i området. Takket være Marshall-planen og dennes hærskare af bulldozere blev ruinerne af de militære anlæg og de mange udetonerede bomber hurtigt fjernet. I stedet blev der plantet vinstokke på de frilagte arealer, som i dag regnes blandt de allerbedste vinmarker i det sydlige Rhône.
Châteauneuf-du-Papen fra Château Saint-Jean laves på 90 % Grenache og 10 % Syrah. Der anvendes udelukkende druer fra ældgamle vinstokke, og høstudbyttet holdes nede på et minimum. Den næsten blæksorte vin byder på en kolossal bouquet af fed, solmoden og ekstremt intens bærfrugt med komplekst sammensatte nuancer af eksotiske krydderier, eukalyptus og engelsk lakrids. Smagen er meget stoflig og fedmefuld, og afsluttes saftigt med en dosis perfekt moden tannin.
Foruden sin monumentale Châteauneuf fremstiller Château Saint Jean to fremragende Côtes du Rhône vine. Den ene fra Plan de Dieu (guds plateau) området, der ligger lige nord for Châteauneuf og er blandt de bedste Villages områder.
Château Saint-Jeans Villages-vin fra Plan de Dieu laves på 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Carignan.

Côtes du Rhônen fra Château Saint-Jean laves blandt andet af druer fra Châteauneuf-du-Pape og Plan de Dieu. Druesammensætningen lyder på 80 % Grenache, 10 % Syrah, 5 % Mourvèdre og 5 % Carignan, hvilket næsten er den samme opskrift, som anvendes til slottets Châteauneuf-du-Pape. Sammenfaldet er ikke tilfældigt - Château Saint-Jeans vinmager sigter målrettet efter at lave en vin med masser af power og stof, i samme stilmæssige retning som vine fra Châteauneuf-du-Pape. Det kan godt være, at der står Côtes du Rhône på etiketten, men smagt blindt ville Château Saint-Jeans Côtes du Rhône snildt kunne forveksles med en lille Châteauneuf-du-Pape.
 

Vin fra Château Saint-Jean

Vin fra Château Saint-Jean, Frankrig

Plan de Dieu 2016
Côtes du Rhône Villages
Rødvin - Grenache - 75 cl
Château Saint-Jean
Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig
129,00 kr min. 6 stk.