Badia a Passignano - Antinori

Italien

Badia a Passignano er et gammelt kloster, der nyder en smuk placering i Sambuca Val di Pesa tre kilometer syd for Antinoris Tenuta Tignanello ejendom. Badia a Passignano råder over i alt 223 hektar, der befinder sig på kalkholdige jorde, placeret mellem 250 og 300 meter over havets overflade i en af de smukkeste og mest produktive dele af Chianti Classico appellationen.

Klostrets store betydning i Chianti Classicos historie er dokumenteret i mange historiske værker, der opbevares statsarkiverne i Firenze. Her dokumenteres det endvidere, at klostret har været omgivet af vinmarker tilplantet med Sangiovese og andre druetyper.

Badia a Passignanos vinmarker omfatter 56 ha, der befinder sig på skråningerne rundt om klostret. Siden 1987 har markerne tilhørt Antinori familien. Markerne er overvejende tilplantet med Sangiovese, udvalgt fra de fineste kloner i de ældste parceller i Tenuta Tignanello. Markerne er tilplantet med mellem 5000 og 7000 vinstokke pr. hektar, der sikrer en sund konkurrence, som tvinger vinstokkene til at sende deres rødder langt ned i undergrunden efter næring og mineraler. Foruden Sangiovese er der også små parceller med Cabernet Sauvignon og Syrah. Badia a Passignano har herudover også 19 hektar olivenlunde plantet med sorterne Frantoio, Leccino, og Moraiolo.

Hvor selve klostret, som oprindeligt var residens for grundlæggeren af Vallombrosian ordenen, tilhører munkene, så råder Antinori over de smukke, gamle kældre er placeret direkte under klosteret. Kældrene har hvælvede lofter og tykke mure, og giver optimale betingelser for fadlagringen af vinene fra Badia a Passignano. Temperaturen og luftfugtigheden er konstant året rundt. Kældrene rummer cirka totusinde 228 og 300 liters fade fremstillet af finporet fransk og ungarsk eg til lagringen af Badia a Passignano Chianti Classico Riserva.

Høsten på Badia a Passignano times omhyggeligt, parcel for parcel, så alt høstes ved optimal modenhed og aromatisk styrke. Samtlige druer høstes pr. håndkraft, ligesom de håndsorteres ved ankomsten til kældrene. Alt afstilkes og druerne knuses, hvorefter de vinificeres med en blød ekstraktion, der sigter på, på en gang at forløse intensiteten, elegancen og smidige tanniner. Den alkoholiske gæring varer typisk otte dage, og efterfølges af en maceration på drueskindet i yderligere 10-12 dage. Fadlagringen varer typisk 14 måneder, hvorefter vinen aftappes på ejendommen. Efter aftapning lagrer den unge vin yderligere 16 måneder på flaske, inden den frigives til salg.
En monumental Chianti Classico, der kombinerer sin klasse og kompleksitet med en fornem koncentration, balance og længde i eftersmagen.
 

Vin fra Badia a Passignano - Antinori

Vin fra Badia a Passignano - Antinori, Italien

Badia a Passignano Gran Selezione 2013
Chianti Classico DOCG
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Badia a Passignano - Antinori
Toscana, Italien
369,00 kr min. 6 stk.
Badia a Passignano Gran Selezione 2015
Chianti Classico DOCG
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Badia a Passignano - Antinori
Toscana, Italien
379,00 kr min. 6 stk.