Antinori

Italien

Marchesi Antinori - passion, tradition og kvalitet gennem 26 generationer

Antinori familien har været involveret i vinfremstilling i over seks århundreder, lige siden 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i "Arte Fiorentina", vinmagernes orden i byen Firenze. Gennem seksogtyve generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditionen.
I dag drives familievirksomheden af Marchese Piero Antinori med støtte af sine tre døtre, Albiera, Allegra og Alessia. Tradition, passion og kvalitet har været de tre ledende principper, som har placeret Antinori som en af de førende vinprocucenter i Italien, og måske endda i hele vinens verden.

Innovative og ikoniske vine
Tignanello, der er blandt Antinoris og Italiens mest ikoniske vine, er et skoleeksempel på den innovative ånd, der præger huset. Med Tignanello, skabt i 1971 på et blend af Sangiovese, og de dengang "forbudte" druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori blandt primus motorerne i en helt ny bølge af super-toscanere, fremstillet uden smålig skelen til datidens snærende og forældede regler, som Chianti led under. Tignanello, der regnes for at være en af de mest betydningsfulde vine i vindyrkningens historie i Italien, nærmest redefinerede Toscana og blev startskuddet til en revision og forbedring af reglerne i Chianti, der har betydet en forbedring af kvalitetsniveauet i hele regionen.

Utrættelig stræben efter kvalitet
Hvor de gamle rødder spiller en vigtig rolle i familiens arbejde, så understreger Piero Antinori, at det aldrig har sat en grænse for familiens udpræget innovative ånd. Antinoris passion for vindyrkning kommer stærkest til udtryk via den konstante søgen efter kvalitetsforbedringer i selv de mindste detaljer. Hos Antinori arbejdes der kontinuert på forbedringer både i vinmarkerne og i kældrene. Der researches i nye kloner af lokale og internationale druesorter, der eksperimenteres med alternative dyrkningsmetoder, placeringen af marker i forskellige højder, gæringsmetoder, forskellige typer af egetræ og fade i alternative størrelser til lagringen af vinene. Intet overlades til tilfældighederne, og alt sigter på at forbedre kvaliteten.


Badia a Passignano, Chianti Classico

Badia a Passignano er et gammelt kloster, der nyder en smuk placering i Sambuca Val di Pesa tre kilometer syd for Antinoris Tenuta Tignanello ejendom. Badia a Passignano råder over i alt 223 hektar, der befinder sig på kalkholdige jorde, placeret mellem 250 og 300 meter over havets overflade i en af de smukkeste og mest produktive dele af Chianti Classico appellationen.

Klostrets store betydning i Chianti Classicos historie er dokumenteret i mange historiske værker, der opbevares statsarkiverne i Firenze. Her dokumenteres det endvidere, at klostret har været omgivet af vinmarker tilplantet med Sangiovese og andre druetyper.

Badia a Passignanos vinmarker omfatter 56 ha, der befinder sig på skråningerne rundt om klostret. Siden 1987 har markerne tilhørt Antinori familien siden 1987. Markerne er overvejende tilplantet med Sangiovese, udvalgt fra de fineste kloner i de ældste parceller i Tenuta Tignanello. Markerne er tilplantet med mellem 5000 og 7000 vinstokke pr. hektar, der sikrer en sund konkurrence, som tvinger vinstokkene til at sende deres rødder langt ned i undergrunden efter næring og mineraler. Foruden Sangiovese er der også små parceller med Cabernet Sauvignon og Syrah. Badia a Passignano har herudover også 19 hektar olivenlunde plantet med sorterne Frantoio, Leccino, og Moraiolo.


Pèppoli, Chianti Classico

Pèppoli ejendommen befinder sig fem kilometer nordøst for Antinoris Tenuta Tignanello ejendom. Pèppoli råder over 100 hektar, hvoraf de 50 er tilplantet med vinstokke, der producerer Peppoli Chianti Classico. Den første årgang fra Pèppoli var 1985 årgangen, der blev sendt på markedet i 1988.

Vinmarkerne er lidt usædvanligt eksponeret mod øst-nordøst. Markerne befinder sig imidlertid i en lille dal, der holder på varmen, og sammen med de mineralrige og stenede jorde, sikrer det fremragende betingelser, som er perfekte til fremstillingen af en frugtdreven, intens og livlig Chianti Classico. Pèppoli fremstilles overvejende af Sangiovese, der komplementeres af små mængder af Merlot og Syrah. Endvidere rummer ejendommen små parceller med den grønne Malvasia drue.



 

Vin fra Antinori

Vin fra Antinori, Italien

Villa Antinori Bianco Toscana IGT 2018
Hvidvin - Trebbiano - 75 cl
Antinori
Toscana, Italien
119,00 kr min. 6 stk.
Villa Antinori Rosso Toscana IGT 2015
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Antinori
Toscana, Italien
159,00 kr min. 6 stk.
Villa Antinori Pinot Bianco 2018
Toscana IGT
Hvidvin - Pinot Bianco - 75 cl
Tenuta Monteloro, Antinori
Toscana, Italien
159,00 kr
Nyhed min. 6 stk.
Villa Antinori Riserva 2015
Chianti Classico DOCG
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Antinori
Toscana, Italien
229,00 kr
189,00 kr min. 6 stk.
Villa Antinori Riserva 2013
Chianti Classico DOCG
Rødvin - Sangiovese - 75 cl
Antinori
Toscana, Italien
209,00 kr
Bestseller min. 6 stk.