• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Weingut Gunderloch

Tyskland

Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. I dag ledes Gunderloch af Johannes Hasselbach, der i 2016 overtog roret efter sine forældre Fritz og Agnes Hasselbach. Johannes Hasselbach er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde. Blandt andet gennemgår de høstede druer en rabiat selektering, og vinenes oechslegrader (dvs graden af druernes modenhed) ligger lysår over det påkrævede.
Gunderloch arbejder især med to marker; Pettenthal-marken ved byen Nierstein og Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan opnå en perfekt modenhed. De to marker er i øvrigt blandt Rheinhessens allerstejleste, hvilket sikrer en optimal soleksponering. 

Gunderlochs Kabinett illustrerer tydeligt Johannes Hasselbachs benhårde kvalitetskrav. Vinen laves på druer fra de nedre skråninger af ejendommens to topmarker, Rothenberg og Pettenthal. I Rheinhessen kræves det at druernes modenhed, den såkaldte oechslegrad, er 73°. Som et eksempel er Gunderlochs Jean Baptiste Kabinett mindst 85°, dvs at den er et hestehår fra at kunne sælges som auslese! Johannes lader vinen gære næsten helt ud, så den bliver ”Lieblich”, halvtør.
Gunderlochs vine byder på indtagende nuancer af hvide blomster, fersken, melon og mineraler. Som oftest har vinene en liflig og vidunderligt balanceret sødme og er overraskende vægtige på ganen - her mærkes druernes høje grad af modenhed. Det hele understøttes af en knitrende friskhed, der giver smagsindtrykket (og mundvigene) et gevaldigt løft. Mums!

 

Vin fra Weingut Gunderloch


Vin fra Weingut Gunderloch, Tyskland