• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Seghesio Family Vineyards

USA

I 1895 købte Angela og Edouardo Seghesio deres første vingård ved den lille by ”Chianti” i Sonoma County’s Alexander Valley.
I dag står Seghesio som et af Californiens absolutte topnavne, ikke mindst på druesorten Zinfandel, men også når det gælder Chardonnay.
Kursen mod stjernerne blev for alvor sat i midten af 90’erne, hvor den unge generation anført af Peter & Ted Seghesio, efter vineriet havde lidt økonomiske vanskeligheder, får overbevist forældre generationen om, at en ny kurs er nødvendig.
Phil Freeze, der er blandt Californiens bedste viticulturister, og blandt andet havde ansvaret for tilplantningen af Opus One, bliver bragt ombord. Med Freeze som konsulent bliver høstudbytterne reduceret fra 10 tons og til bare 2 tons pr. acre. En ny æra er begyndt, og det enorme kvalitets potentiale Pete og Ted Seghesio havde set i familiens mange gamle vinstokke afspejles nu i vinene.

Fokus er mere end noget andet på vinmarkerne, hvor kvaliteten skabes. I kælderen arbejder nu Andy Robinson med åbne gæringskar og ”pigeage” efter klassisk Bourgogne model. Til lagringen udnytter han den primært franske eg, og på intelligent vis, idet målet er vine, der ikke er domineret af fad.
Seghesio henter nu et hav af topanmeldelser, og regnes blandt Californiens top 5 Zinfandel producenter, både i kvalitet, men nok så vigtigt også når det gælder pris/kvalitet. Seghesio's "Old Vine" Zinfandel kom på Wine Spectators prestigefyldte top 100 liste og senest har Seghesio's Sonoma County Chardonnay sat en ny reference for områdets Chardonnay's. 
 

Vin fra Seghesio Family Vineyards


Vin fra Seghesio Family Vineyards, USA