• På Wine.dk kan du betale med Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro og Diners Club
  • Fragtfri levering ved køb over 1.000,-

Domaines Dominique Piron

Frankrig

Dominique Piron er født i Côte de Py i Morgon, og er 14. generation af vinavlere med base i Morgon.
Den vigtige franske Guide des Vins 2013, skrevet af Michel Bettane og René Dessauve kalder Dominique Piron for "en utrættelig Beaujolais ambassadør..". Parkers Wine Advocate skriver om Piron: "This is amongst the region's outstanding, top value-delivering addresses".
Filosofien for Dominique Piron er i bund og grund enkel: Han arbejder med én enkelt drue, Gamay, der når den dyrkes og vinificeres med omhu er en fantastisk drue, der evner at udtrykke sit terroir i en blød og intenst frugtmættet stil. Dominique arbejder med en bred vifte af lokale, og meget individuelle terroirs af høj kvalitet. Alt arbejdet i markerne sker med respekt for naturen, idet målet er sunde og perfekt modne druer. Der høstes pr. håndkraft, druerne selekteres ad to omgange, i marken og ved ankomsten til kældrene. Vinifikationen sker med et absolut minimum af intervention, idet målet er, at hver enkelt vin skal have et tydeligt terroirudtryk, rundhed, præcision og renhed i aromaerne. Dominique søger vine med karakter, personlighed og elegance.
I 2020 trak Dominique, aka. Mr. Morgon, sig tilbage fra den officielle ejerrolle for at hellige sig viticulturen på Domaines Dominique Piron. Samtidig har Juliens gode ven, direktør og medejer, Julien Révillon, overtaget ejerskabet firmaet.

Vin fra Domaines Dominique Piron


Vin fra Domaines Dominique Piron, Frankrig