2017 Eiswein Chardonnay

DAC

Gruber Röschitz - Østrig

Dessertvin - Chardonnay

Kvalitet fra Weinviertel
Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig er den største vinregion i landet. Byen Röschitz ligger ved foden af Manharts bjergryggen. Her findes det bedste terroir og det bedste mikroklima i Weinviertel. Klimaet er køligt, jordlaget er tyndt og vinstokkene har direkte kontakt med grundfjeldet, hvilket giver vinene en udsøgt og vanvittigt appetitlig mineralitet.

​Gruber Röschitz - passion og tradition
Gruber familien har dyrket vin i Röschitz siden 1814. I en alder af bare 16 år besluttede Ewald Gruber at transformere sin vingård til et mønstervinbrug. Ambitionen var i al sin enkelhed, at blive en af Østrigs førende vinavlere. Ewald Grubers passion har vist sig at være yderst smitsom. Tre af hans seks børn, Maria, Christian og Ewald Jr. overtog vingården i 2012. Familiens ambitioner er blevet kronet med konstant succes: Gruber vine har modtaget utallige priser i Østrig og Europa.

Omhu, ingen dikkedarer og en naturlig tilgang
Hos Gruber Röschitz benytter man kun organiske metoder og arbejder altid i harmoni med naturen. Christian, som har ansvaret for vinmarkerne, udviklede fra barnsben en tæt forbindelse med naturen og lytter i sit daglige arbejde i vinmarkerne til alle naturens tegn. Det er en selvfølge for ham at anvende økologiske og biodynamiske metoder. I kælderen er det broderen, Ewald Jr., som gennem mere end 10 år har sikret en konsekvent stil og kvalitet af vinene. Han siger: ”Jeg har brug for sunde druer, tid og det nødvendige instinkt. Jeg producerer vin med omhu, men uden dikkedarer – og så naturligt som muligt.”

Eiswein Chardonnay - en stor sensorisk oplevelse
Eiswein laves kun i år med særlige klimatiske betingelser. Det er en betegnelse for vine lavet på druer, der er frosset på vinstokken og presset, mens de stadig er frosne. Frosten koncentrerer både sukker, syre og tørstof i vinen, og en Eiswein smager dermed på én gang sødt og syrligt. Eiswein Chardonnay er en af Gruber Röschitz' kun tre flagskibsvine. Den produceres kun i de bedste årgange og druerne er fra mere end 60 år gamle vinstokke fra de bedste terroirs, som giver den optimale modning af druerne. Her får du en Eiswein med en smuk, gylden farve. Duften er intens og koncentreret af ananas, meloner og bananer. Frugtcocktail’en fortsætter i munden og suppleres af smagen af honning og krydderier. Vinen har en raffineret balance mellem sødme og syre, og det giver en stor, sensorisk oplevelse. Et smukt glas Eiswein lavet på Chardonnay.Datablad
215,00 kr
mindst 6 stk