2017 Vin de la Solitude

Châteauneuf du Pape Rouge

Domaine de la Solitude - Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrig

Rødvin - Grenache

Domaine de la Solitude - med stolte aner
Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lancon-familien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.

En symfoni af druer fra unikke terroirs
Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.

Omhyggelighed i mark og kælder
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 eller flere måneder – alt efter hvad der egner sig til årgangen og til vinens stil.

Vin de la Solitude - baseret på gemmeldags opskrift
Vin de la Solitude er lavet efter en 1800-talsopskrift med 9 forskellige druer – og uden dominans af Grenache (dog 25%). Håndhøstede druer fra udbytter på 25 hl/ha. Alle druer samgæres i hele klaser i store, tronkoniske fade efterfulgt af 80 dages maceration og 18 måneder på egetræsfade. Her får du resultatet af en kraftfuld, intens og harmonisk druesymfoni fyldt med små, overraskende nuancer. Her er raffinement, harmoni, elegance, fløjlsagtige tanniner og en vin, som varer ved og ved og ved…



Datablad
499,00 kr
mindst 3 stk