2018 Les Petites Abeilles Rouge

Vins Jean-Luc Colombo - Rhône, Frankrig

Rødvin - Grenache

Côtes du Rhône
Oprindeligt var det Romerne, der for to årtusinder siden bragte vindyrkningen til Frankrig. De sejlede fra Middelhavet op ad den mægtige Rhône flod og fandt på begge sider af floden ikke bare fremragende betingelser for vindyrkning; de fandt også en enorm diversitet.
Rhône floden har sat sit præg på området og har formet både skråninger og de fladere områder. Og samtidig har floden ført enorme mængder af kartoffelstore, rundslebne sten og sand med sig. Sammen med det solrige, varme klima, giver det fantastiske muligheder for vindyrkning.

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet:  at passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem ALT de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art. 

Les Petites Abeilles
Jean-Luc Colombo fremstiller Les Petites Abeilles (de små bier) af druer fra vinstokke, der gror i kalkstensholdig og sandet lerjord i syd-Rhône og Provence. Druesammensætningen er det klassiske firkløver fra Rhône: Grenache, Syrah, Mourvedre og Cinsault. Druerne høstes i hånden og lægges i små beholdere, så klaserne bevares intakte indtil hjemkomst på vineriet. Klaserne afstilkes og knuses let, før saften gærer i rustfri ståltanke, hvori den færdiggærede vin også lagrer, indtil den tappes på flaske.
I glasset byder Les Petites Abeilles Rouge på en frisk duft af røde kirsebær, hindbær, urter, jord og et hint af lakrids. Smagen er kraftig og velbalanceret med noter af kirsebær, viol, sort peber og et let anstrøg af tanniner. Her får du en frisk og ungdommelig vin, som smager fortræffeligt, når den skænkes ved 16 grader. Nyd den til lettere retter - gerne med fisk og grøntsager - eller til forskellige oste.



Datablad
79,00 kr
mindst 6 stk