2016 Cairanne Côtes du Rhône-Villages

Le Pavillon des Courtisanes

Vins Jean-Luc Colombo - Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig

Rødvin - Grenache

Côtes du Rhône
Oprindeligt var det Romerne, der for to årtusinder siden bragte vindyrkningen til Frankrig. De sejlede fra Middelhavet op ad den mægtige Rhône flod og fandt på begge sider af floden ikke bare fremragende betingelser for vindyrkning; de fandt også en enorm diversitet. Rhône floden har sat sit præg på området og har formet både skråninger og de fladere områder. Og samtidig har floden ført enorme mængder af kartoffelstore, rundslebne sten og sand med sig. Sammen med det solrige, varme klima, giver det fantastiske muligheder for vindyrkning.

Cairanne – nu Cru status
I 1953 opnåede Cairanne Côtes-du-Rhône status og i 1967 Côtes-du-Rhône-Villages status. I 2008 søgte de om Cru status, og i februar 2016 opnåede de denne og er nu kommet i selskab med de velkendte Cru'er rundt om dem: Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Rasteau.

Vins Jean-Luc Colombo - A FAMILY STORY
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre.” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem ALT de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden. Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.

Pavillon des Courtisanes, Cairanne Côtes du Rhône Villages
Jean-Luc Colombo laver Pavillon des Courtisanes (kurtisanernes hus) på 80% Grenache og 20% Syrah druer fra Cairannes stejle skråninger. Han vinificerer druerne i ståltanke ved lave temperaturer, hvorefter 15% lagres på ny eg og resten i 1-4 år gamle fade af fransk eg i 12 måneder. I glasset bliver du mødt af en duft af komplekst sammensatte nuancer af røde frugter og krydderier. Smagen er frisk med silkebløde tanniner og aromaer af modne jordbær og frisk peber. Drik vinen ung, f.eks. sammen med provencalsk lammekølle med timian.



Datablad
159,00 kr
mindst 12 stk