2015 Côtes du Rhône, Les Forots

Vins Jean-Luc Colombo - Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig

Rødvin - Grenache

Côtes du Rhône
Oprindeligt var det Romerne, der for to årtusinder siden bragte vindyrkningen til Frankrig. De sejlede fra Middelhavet op ad den mægtige Rhône flod og fandt på begge sider af floden ikke bare fremragende betingelser for vindyrkning; de fandt også en enorm diversitet.
Rhône floden har sat sit præg på området og har formet både skråninger og de fladere områder. Og samtidig har floden ført enorme mængder af kartoffelstore, rundslebne sten og sand med sig. Sammen med det solrige, varme klima, giver det fantastiske muligheder for vindyrkning.

Vins Jean-Luc Colombo - A family story
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art. 

Les Forots, Côtes du Rhône Rouge
Jean-Luc Colombo fremstiller Les Forots (skovene) af en usædvanlig sammensætning af 51% Grenache druer fra Sydrhône og 49% Syrah druer fra Nordrhône (NB på enkelte bagetiketter har der sneget sig en fejl ind, og der står, at vinen kun indeholder Syrah). Efter vinifikation i temperaturkontrollerede ståltanke lagres vinen i 9 måneder, heraf 25% på 1-4 år gamle egetræsfade.
I glasset bliver man mødt af harmoniske noter af lakrids, modne frugter og et strejf af mynte. Smagen er tydeligt blød og i smuk balance med smidige og elegante tanniner.  Vinen bør nydes 2-5 år fra høståret, f.eks. som ledsager til and, carpaccio eller osso bucco.



Datablad
149,00 kr
mindst 12 stk