2018 Atypique, IGP Rouge

Domaine de la Cendrillon - Corbières, Frankrig

Rødvin - Mourvèdre

Askepots fortryllende vin
Domaine de la Cendrillon (Askepot) ligger i den lille landsby Ornaisons ved foden af Fontfroide-massivet i Corbières tæt på Narbonne. Vinfremstilling i området går tilbage til romertiden, men historien om Domaine de la Cendrillon stammer fra 1750, hvor Joyeux-familien overtager ejendommen. I dag er det 7. og 8. generation i skikkelse af far og søn, Robert og Hubert, som driver domænet.

50 hektar med 100% økologiske vinstokke
Domaine de la Cendrillon ejer 50 hektar med vinstokke. Ejendommen er totalrenoveret og delvist genplantet, så 15 hektar består af unge vinstokke (2 – 15 år gamle), hovedsageligt i Boutenac og Fontfroide, hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten. Domænet blev økologisk ECOCERT-certificeret i 2013 ud fra en betragtning om, at sund vin baseret på en intens og smagfuld most kun kan opnås gennem et levende nærmiljø. Udover at dyrke økologisk, har de indført drypvanding, de sår græs i rækkerne mellem vinstokkene og bruger naturlig gødning fra får.     

Vine med originalitet
Joyeux-familien dyrker regionens klassiske druesorter i form af Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Petit Manseng og Marselan (krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache udviklet specielt til Languedoc-området i slutningen af det 20. århundrede), men har for nylig også plantet de to aromatiske, hvide druesorter: Albarinho og Verdejo. Variationer i jordbundstyper og de forskellige druesorter giver et bredt spektrum af farver, aromaer og nuancer at lege med i vinfremstillingen. Når druerne har opnået den optimale modenhed, høstes de høstes i hånden, parcel for parcel. Høstudbyttet holdes lavt og er typisk mellem 25 – 35 hl/ha. Ved hjemkomst til vingården sorteres druerne omhyggeligt, så kun de sundeste druer benyttes. Vinifikationen er nænsom, og alt efter vintypen, lagrer mosten på forskellige beholdere (stål, cement, egetræsfade) i varierende størrelser og i forskelligt antal måneder; typisk mellem 12 – 24 måneder. Fra mark til kælder er filosofien at udtrykke kompleksiteten af terroir og druer. Målet er at producere friske, balancerede, elegante vine med originalitet.

Atypique – en moderne vin med karakter
Druesammensætningen er: 40% Marselan, 30% Merlot og 30% Mourvedre. Marselan dyrkes på dybe, kølige sand- og lerholdige marker tæt på Orbieu floden. Merlot og Mourvedre gror på mager, kalkstensholdig jord på de mellemste terrasser over floden. Høstudbyttet er på 35 hl/ha. Druerne afstilkes og sorteres grundigt. For at bevare den intense, naturlige frugt, foregår gæringen skånsomt ved lave temperaturer i rustfri ståltanke. Efter endt gæring lagrer vinen i cementbeholdere i 12 måneder. Her får du en vin med en intens rubinrød farve. Næsen byder på kraftige noter af varme krydderier og modne, mørke frugter. I munden er den frisk og saftig med bløde tanniner. En moderne vin med karakter.Datablad
89,00 kr
mindst 6 stk