2016 Beaune 1. Cru Aux Cras

Organic

Maison Champy - Beaune, Bourgogne, Frankrig

Rødvin - Pinot Noir

Bourgognes ældste vinhus 
Maison Champy blev etableret i 1720 og er dermed Bourgognes ældste vinhus. Det ligger i en historisk ejendom i hjertet af Beaune. Arkitekturen bag de smukke bygninger er inspireret af Gustave Eiffel-skolen. Vinen lagrer i kældrene under det gamle Jacobiner klokketårn fra det 15. århundrede. Som noget helt særligt har Maison Champy en uvurderlig samling af gamle flasker, der stammer helt tilbage fra 1885; herunder Clos Vougeot og Corton Charlemagne.

Besøgscenter i centrum af Beaune
Er du en af de 1,5 mio. turister, som årligt besøger Beaune, bør du slå et slag forbi Maison Champy’s nyåbnede besøgscenter med butik på La Place de la Halle foran Hospices de Beaune. Her kan du komme på visit i de historiske kældre, smage vinene eller komme med en tur rundt i vinmarkerne omkring Beaune.

Foran på økologi
Maison Champy ejer 21 hektar vinmarker i Côte de Beaune fordelt over 17 appellationer. De blev økologisk certificeret i 2012. Mange af vinene er nu økologisk certificerede, og flere kommer til løbende.  Målet er 100% økologi. Alt arbejde udføres ud fra økologiske principper og med øje for miljøet og beskyttelse af øko-systemet. Årets gang i vinmarkerne følger månens cyklus med afsæt i biodynamisk filosofi. Der bruges ingen kemiske sprøjtemidler mod skadedyr eller ukrudt.

Beaune 1er Cru ”Aux Cras” - ØKO
”Aux Cras” er en enkeltmark, som er økologisk certificeret. Den ligger i 250 meters højde med perfekt eksponering mod øst og sydøst på midten af skråningen, som hæver sig over Beaune.

Druerne høstes ved håndkraft. Efter ankomst til kældrene udblødes de på drueskindet ved lav temperatur, inden mosten spontangærer med den naturlige gær i tre uger. Efter gæringen overføres vinen til 228 liter barriques af fransk eg, hvor den lagrer i 12 – 16 måneder. 30% er nye fade. Vinen er vegansk, da den klares med bentonit. Den filtreres let, før den tappes på flaske. Herefter lagrer den op til 6 måneder på flaske, før den sendes på markedet.

Beaune 1er Cru Aux Cras er Domæne Champy’s flagskibsvin. Her får man en stor oplevelse! Vinen er mørk, kraftig og mættet af intense aromaer af solbær, brombær, violer, roser, krydderier og medicinske noter. Eftersmagen er rig og koncentreret. Den munder ud i en lang, mineralsk, lidt saltholdig finish. Det her er en vin med masser af power og et langt gemmepotentiale.Datablad
549,00 kr
mindst 6 stk