2015 Savigny-les-Beaune

Organic

Maison Champy - Savigny-les-Beaune, Bourgogne, Frankrig

Rødvin - Pinot Noir

Bourgognes ældste vinhus 
Maison Champy blev etableret i 1720 og er dermed Bourgognes ældste vinhus. Det ligger i en historisk ejendom i hjertet af Beaune. Arkitekturen bag de smukke bygninger er inspireret af Gustave Eiffel-skolen. Vinen lagrer i kældrene under det gamle Jacobiner klokketårn fra det 15. århundrede. Som noget helt særligt har Maison Champy en uvurderlig samling af gamle flasker, der stammer helt tilbage fra 1885; herunder Clos Vougeot og Corton Charlemagne.

Besøgscenter i centrum af Beaune
Er du en af de 1,5 mio. turister, som årligt besøger Beaune, bør du slå et slag forbi Maison Champy’s nyåbnede besøgscenter med butik på La Place de la Halle foran Hospices de Beaune. Her kan du komme på visit i de historiske kældre, smage vinene eller komme med en tur rundt i vinmarkerne omkring Beaune.

Foran på økologi
Maison Champy ejer 21 hektar vinmarker i Côte de Beaune fordelt over 17 appellationer. De blev økologisk certificeret i 2012. Mange af vinene er nu økologisk certificerede, og flere kommer til løbende.  Målet er 100% økologi. Alt arbejde udføres ud fra økologiske principper og med øje for miljøet og beskyttelse af øko-systemet. Årets gang i vinmarkerne følger månens cyklus med afsæt i biodynamisk filosofi. Der bruges ingen kemiske sprøjtemidler mod skadedyr eller ukrudt.

Savigny-les-Beaune - ØKO
Savigny-les-Beaune ligger lige nord for Beaune og er med sine 350 ha en af de vigtigste landsbyer i Côte-de-Beaune. Størstedelen af appellationen er plantet til med Pinot Noir. Druerne til denne Savigny-les-Beaune stammer fra jordlodderne Les Bas Liards, Planchots, Fourneaux og Pimentiers, som alle er øko-certificerede. Jorden er stenholdig, ikke-frugtbar ler og kalksten, hvor vinstokkenes rødder skal trænge dybt ned for at hente mineraler og næringsstoffer. Markerne ligger i 220 – 360 meters højde og har forskellig eksponering mod solen: Syd, syd-øst, øst og nordøst. Druerne håndhøstes og lagrer efter endt gæring i 228 liter barriques, hvoraf 20% er nye.

Dette er en saftig og lækker Pinot Noir med bred appel. Farven er smuk, intens og glansfuld teglstensrød med rubinrøde reflekser. Næsen byder på en rigdom af friske kirsebær, som går igen i smagen, der er delikat, silkeagtig og aromatisk. Vinen slutter af med en mineralsk karakter. Nyd vinen til vellavet charcuteri, stegt kylling, andebryst, vagtler, oksemørbrad eller milde oste. Server vinen ved 16 grader. Datablad
289,00 kr
mindst 6 stk