2018 Riesling Le Kottabe

Domaine Josmeyer - Alsace, Frankrig

Hvidvin - Riesling

Vin fra Certificerede Biodynamisk dyrkede druer
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed naturligvis også i den færdige vin.

Naturen gør arbejdet
Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet "vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt og det starter i vinmarkerne. Er druerne perfekte er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.

Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.

Riesling "Le Kottabe"
Le Kottabe er Josmeyers bud på en klassisk, slank rank og stilren Riesling uden kunstigt "hvalpefedt eller camouflage" i form af sukker. Den er tør og krystalklar i smag. Druerne kommer overvejende fra Herrenweg området. Josmeyer gærer vinen i de traditionelle Foudres, ligesom også den unge vin får lov til at hente kraft næring i fadene på "le Lie". En klassisk Riesling, med blomstrende frugt og mineralitet. Perfekt som aperitif, til skaldyr hvad enten der er tale om rejer, jomfruhummer eller muslinger. Ellers er de bedste lyse fiskeretter med f.eks. rødtunge, havkat, rødfisk, slethvar eller lignende, de oplagte valg. Prøv i øvrigt også at eksperimentere med Riesling til f.eks. en gedeost.



Datablad
195,00 kr
mindst 12 stk