2011 LUDOVICO

Nero d´Avola - Cabernet Sauvignon

Tenute Orestiadi - Gibeliina, Sicilien, Italien

Rødvin - Nero d´Avola

En smeltedigel af kulturer
Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne, araberne ligesom også normannerne, tyskerne og spanierne har sat deres spor. Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet, lige som øens specialitet Marsala, var værdsat i slutningen af ​​det 18. århundrede af den britiske admiral Nelson.

Et vinmæssigt kvantespring
I dag er Sicilien stadig et af Italiens ​​centre for ”bulkvin”, og en væsentlig bidragsyder til Europas vin sø. Mindre end 20% af øens produktion tappes i området. Hvor ingen vil hævde, at Sicilien har lagt alle sine problemer bag sig, så har øen i dag rejst sig til at være en af ​​de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer. Investering i ny og bedre teknologi har ligeledes været med til at sikre øen, hvad der nærmest kan betegnes som et vinmæssigt kvantespring.

Tenuta Orestiadi – kvalitet fra Gibellina
Tenute Orestiadi i Gibellina på øens vestlige side udspringer af et vinkooperativ, ledet af Rosario di Maria og Orestiadi Foundation, der er en kulturel institution ledet af Ludovico Corrao, hvis formål er at fremme kendskabet til de sicilianske indfødte druer gennem foreningen af ​​kunst og vin. Orestiadi har domicil i et nybygget vineri på skråningerne, der dominerer området omkring Gibellina. Kældrene er konstrueret i harmoni med de gamle sicilianske traditioner, men rummer det bedste og mest moderne udstyr til fremstilling og lagring af vinene.

Ludovico – topvinen hos Orestiadi
Orestiadi har udsøgt de bedste Nero d’Avola druer dyrket i de allerbedste microklimaer i Belice dalen til denne vin. Druerne håndhøstes og lægges i små kasser, der kan stables, så drueklaserne kommer intakte frem til vineriet, hvor de vinificeres så skånsomt som muligt. Den unge vin lagres efterfølgende 12 – 14 måneder. 10 % af den franske Cabernet Sauvignon drue giver yderligere struktur og kompleksitet til den færdige vin. Resultatet er en stor Siciliansk vin, med en solmoden og dyb duft, der giver mindelser om røde bær, blommer og moreller i smukt samspil med toner af lakrids, tobak og hvid peber. Smagen kombinerer kraft og kompleksitet med bløde tanniner i den lange og detaljerede finish.



Datablad
199,00 kr
mindst 6 stk