2018 Inzolia

Caleo - Sicilien, Italien

Hvidvin - Inzolia

Sicilien - Middelhavets vigtigste kulturer samlet ét sted
Sicilien er et sandt kludetæppe af kulturer. Øen, der er den største i Middelhavet, har med sin centrale placering været et mål for utallige erobringer. Det betyder at Sicilien i koncentreret form byder på levn fra alle Middelhavets vigtigste kulturer gennem 3000 år. Sicilien er rig på bjerge, og næsten overalt på øen er man omgivet af bjerge eller højdedrag. Tilmed huser Sicilien Europas mægtigste aktive vulkan, Etna. Netop de vulkanske og klipperige jorde giver sammen med det solrige, tørre klima giver fremragende betingelser for vindyrkning. Det til trods har Sicilien gennem tiden mest produceret store mængder af billig konsum vin. Inden for de sidste 50 - 60 er kvaliteten imidlertid kommet i fokus, og vinmarks arealet er blevet reduceret med op mod halvdelen.

Inzolia - hvidvinsdrue fra Sicilien
Inzolia er en grøn drue fra den vestlige del af Sicilien, hvor den traditionelt blev brugt til Marsala produktionen. I Toscana er druen kendt som Ansonica. Til Marsala fremstilling, hvor vinen lagres under iltens indflydelse, opnår Inzolia ofte en nøddeagtig tone. Fremstillet som hvidvin og uden iltens indflydelse er Inzolia bemærkelsesværdig for sin friskhed og indtagende frugt.

Caleo - Inzolia
Druerne til Caleos charmerende Inzolia høstes ved optimal modenhed i midten af september. Druerne presses blidt og den friske most gæres ved temperaturer så lave som 15 - 17 grader. Gæringen varer typisk i 15 til 20 dage, hvorefter den unge vin lagres "på bundfaldet" for at øge vinens rigdom. I glasset giver Caleo en intens frugtagtig duft. Smagen er på en gang frisk, fyldig og med både renhed og præcision i aromaerne. Bør nydes ung til f.eks. skaldyr eller lys fisk.Datablad
65,00 kr
mindst 6 stk