2017 REGRET Langhe Nebbiolo

DOC

Monchiero Carbone - Langhe, Piemonte, Italien

Rødvin - Nebbiolo

Meget mere end Barolo...
Piemonte er først og fremmest kendt som Baroloens vugge, men det ville være livsfornægtende at snyde sig selv for regionens andre spændende vine på Barbera, Dolcetto, Brachetto og Moscato.

Topkvalitet fra familiebrug
Monchiero Carbone har hovedsæde i Canale i Roero, som er den del af Piemonte, der ligger nordvest for Alba mellem Langhe og Monferrato. Vingården stammer oprindeligt fra 1800-tallet, men blev i 1987 opkøbt af Marco Monchiero og Lucetta Carbone og omdøbt til Monchiero Carbone. I dag er det sønnen, Francesco, som med nidkær omhu dyrker vinmarkerne efter bæredygtige principper. Hans ønske er, at hver vin udtrykker sit unikke terroir. Hjemme i kælderen behandler han hver druesort nænsomt, så jordbundens unikke karakter træder frem.

Regret Langhe Nebbiolo DOC
Denne vin fortryder du ikke! Druerne høstes, håndsorteres og gæres på traditionel Piemontesisk vis med udblødning af drueskallerne i mindst 15 dage. Efter gæringen flyttes vinen til ståltanke, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og lagrer i yderligere 6 måneder. Sidst på foråret tappes vinen på flaske og lagrer derefter i ro og fred i kælderen i nogle måneder, før den frigives.

Denne Nebbiolo har de karaktertræk, enhver Nebbiolo-fan efterspørger: Bouquet’en er frisk, fin og forførende med florale noter samt lyse, røde hindbær og vilde jordbær. Smagen er fyldig med en forfriskende syre og elegante tanniner. En vin med finesse. Nyd et glas i utide eller server den til pastaretter med kødsauce.Datablad
148,00 kr
mindst 6 stk